bmvz 11. december 20110,00 (0)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu
na tento recept treba upiecť mäso Je jasné, že mäso má byť v šaláte chudé Keď je SAGA papier určený na varenie bez oleja, je to pre mňa dar z nebies
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodinaŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUcibuľa – 2 hlavymajonéza – podľa chutivarené vajce – 3 ks.morka (filé) – 0,5 kgchlieb (kôrka) – 2 ks.nakladaná uhorka – 2 ks.chobotnice (jatočné telo) – 0,5 kgzelené jablko – 1 ks.slané slamky na chlieb – 0,2 kgzelená cibuľa (perie) – 0,4 kg Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Filet pečieme v rúre 30 minút, nakrájame na kocky. Kalmáre očistíme, povaríme 3 minúty, nakrájame na prúžky. Jablko a vajce nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájajte na pol krúžky, nalejte do nej vriacu vodu a pridajte trochu jablčného octu. Keď marináda vychladne, roztlačíme ju a pridáme do šalátu. Dochutíme majonézou. Chlieb položte na listy šalátu. Po okrajoch nalepte slamky chleba, ktoré šachovnicovo opatrne preplette cibuľovým pierkom, až kým vám nevznikne „košík“. Vložte šalát do výsledného „koša“.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Na pečenie mäsa v rúre použite papier SAGA.