Uhorkové verrine

gastronóm 5. september 2011 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 15 minObčerstvenieINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍtavený syr – 200 gzväzok zelenej cibule – 1 ks.malé uhorky – 3 ks.soľ – podľa chutismotana 9% tuku – 1 polievková lyžica. l.varená údená šunka – 150 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky ošúpeme, nakrájame nadrobno, vložíme do cedníka a posypeme soľou. Položte cedník nad misku a odložte. Po 10 min. Uhorky opláchnite studenou vodou a osušte na ľanovej utierke.

Krok 2

Šunku nakrájame na malé kocky. Zelenú cibuľu umyte a nakrájajte veľmi jemne. V miske zmiešame šunku a cibuľu.

Krok 3

Tavený syr posypeme čiernym korením a roztlačíme vidličkou. Uhorky zmiešame so smotanou a rozdelíme do 6 pohárov. Na vrch položte syr, potom šunku s cibuľou. Pred podávaním vložte do chladničky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik