gastronóm 5. september 2011 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 15 minObčerstvenieINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍtavený syr – 200 gzväzok zelenej cibule – 1 ks.malé uhorky – 3 ks.soľ – podľa chutismotana 9% tuku – 1 polievková lyžica. l.varená údená šunka – 150 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky ošúpeme, nakrájame nadrobno, vložíme do cedníka a posypeme soľou. Položte cedník nad misku a odložte. Po 10 min. Uhorky opláchnite studenou vodou a osušte na ľanovej utierke.
Krok 2
Šunku nakrájame na malé kocky. Zelenú cibuľu umyte a nakrájajte veľmi jemne. V miske zmiešame šunku a cibuľu.
Krok 3
Tavený syr posypeme čiernym korením a roztlačíme vidličkou. Uhorky zmiešame so smotanou a rozdelíme do 6 pohárov. Na vrch položte syr, potom šunku s cibuľou. Pred podávaním vložte do chladničky.