Uhorky s mäsom

gastronóm 22. júla 2011 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIEvajcia – 1 ks.teľacie mäso – 250 gveľká cibuľa – 1 ks.bobkový list – 1 ks.pár zrniek čierneho koreniamalé uhorky – 4 ks.maslo – 1 polievková lyžica. l.mäsový vývar – 0,5 šálkysoľ – podľa chutimúka – 1 polievková lyžica. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cibuľu ošúpeme. Vložte mäso a cibuľu do hrnca, pridajte horúcu vodu a priveďte do varu. Penu zbavte, varte 20 minút. Pridajte bobkový list a korenie a varte ďalších 10 minút. Teľacie mäso mierne ochlaďte a prejdite cez mlynček na mäso. Zmiešame so zmäknutým maslom, vajcom, soľou a múkou.

Krok 2

Uhorky ošúpeme, nakrájame na polovice a zbavíme zrniečok.

Krok 3

Uhorky naplníme pripraveným mletým mäsom, polovice spojíme a previažeme niťou. Uhorky poukladáme na dno hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni dusíme 10 minút do mäkka.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik