gastronóm 22. júla 2011 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIEvajcia – 1 ks.teľacie mäso – 250 gveľká cibuľa – 1 ks.bobkový list – 1 ks.pár zrniek čierneho koreniamalé uhorky – 4 ks.maslo – 1 polievková lyžica. l.mäsový vývar – 0,5 šálkysoľ – podľa chutimúka – 1 polievková lyžica. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu ošúpeme. Vložte mäso a cibuľu do hrnca, pridajte horúcu vodu a priveďte do varu. Penu zbavte, varte 20 minút. Pridajte bobkový list a korenie a varte ďalších 10 minút. Teľacie mäso mierne ochlaďte a prejdite cez mlynček na mäso. Zmiešame so zmäknutým maslom, vajcom, soľou a múkou.
Krok 2
Uhorky ošúpeme, nakrájame na polovice a zbavíme zrniečok.
Krok 3
Uhorky naplníme pripraveným mletým mäsom, polovice spojíme a previažeme niťou. Uhorky poukladáme na dno hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni dusíme 10 minút do mäkka.