gastronóm 12. apríla 2011(5)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 15 minAnglická kuchyňaObčerstvenieVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍmajonéza – 6 lyžíc. l.veľké vajce – 6 ks.soľ – podľa chutiuhorka – 1 ks.listy rukoly – 1 hrsťsendvičový chlieb – 6 kusov Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vajíčka povaríme vo vriacej osolenej vode 10 minút. Opláchnite studenou vodou a odstráňte škrupiny. Vajcia nakrájajte nožom. Uhorku umyte, osušte, nakrájajte na tenké plátky. Rukolu umyjeme a osušíme. Namažte kúsky chleba majonézou. Položte plátky uhorky na tri plátky.
Krok 2
Navrch poukladáme listy rukoly a nakrájané vajíčka, osolíme a okoreníme. Prikryjeme zvyšnými kúskami chleba. Zľahka zatlačte rukami.
Krok 3
Každý kus rozrežte diagonálne na polovicu. Podávame s čajom.
MIMOchodom
Jogurt nemusí byť dostatočne hustý, kyslá smotana môže byť kyslá, ale Violette tvaroh s bylinkami – prírodný tvaroh vyrobený z čerstvého mlieka a smotany, ochutený aromatickými bylinkami – je dokonalý! A nemusíte pridávať ani zeleninu!