BBQ marinádová omáčka
gastronóm 22. septembra 20134,50 (8)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 89,98 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 1,34 g / 6,58 g / 7,69MorenieOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ400 g pripravenej paradajkovej omáčky3 polievkové lyžice. l. dobrá paradajková pasta1 stredná cibuľa4-5 strúčikov cesnaku2 polievkové lyžice. l. Worcestershire omáčka3 polievkové lyžice. l. jablčný ocot2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej1 polievková lyžica. l. hnedý cukor1 lyžička. horčičný prášokmletá horúca červená paprikasoľčerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu a cesnak ošúpeme a jednotlivo nasekáme veľmi jemne. V hlbokej panvici s hrubým dnom na strednom ohni rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, opekáme do mäkka 5 minút. Pridajte cesnak, smažte ďalšie 2 minúty.
Krok 2
K cibuli a cesnaku pridajte paradajkovú omáčku a priveďte do varu. Súčasne nalejte cukor a horčičný prášok pol pohára vriacej vody a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Pridajte trochu soli.
Krok 3
Do horčicovej pasty pridajte paradajkovú pastu a ocot, znova premiešajte a výslednú hmotu nalejte do paradajkovej omáčky. Dochutíme worčestrovou omáčkou, čiernym korením a kajenským korením. Varte za občasného miešania 10 minút. Odstráňte omáčku z ohňa a úplne vychladnúť, 1 hodinu Toto je univerzálna omáčka a marináda pre akékoľvek mäso a hydinu.