gastronóm 10. júla 2021(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Namiesto paradajok môžete použiť červenú papriku alebo avokádo.
zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 30 min Pridať. čas: 8 hodínVarenieRaňajkyVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIE200 g celých ovsených vločiek3 stredné Baku paradajky200 g slaného syra2 polievkové lyžice. l. masloštipka cukručerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Do ovsených vločiek v hrnci nalejte 1 liter filtrovanej alebo balenej vody. Nechajte 8-10 hodín.
Krok 2
Umiestnite hrniec s cereáliami a vodou na vysokú teplotu. Priveďte do varu, pridajte cukor, znížte oheň na minimum, prikryte, varte 15-25 minút, kým nedosiahnete požadovaný stupeň mäkkosti/varkosti zŕn.
Krok 3
Do kaše pridáme maslo a polovicu rozdrobeného syra, dôkladne premiešame. Vypnite oheň, nechajte kašu pod vekom a teplým uterákom 5 minút.
Krok 4
Podávame s paradajkami nakrájanými na tenké plátky a zvyšným rozdrobeným syrom, ktorý bohato okoreníme.