Cestoviny so syrom a paradajkami

Mária Zinovieva 15. septembra 20244,33 (3)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu

Cestoviny so syrom a paradajkami sú klasikou talianskej kuchyne. Toto lahodné výdatné jedlo milujú deti aj dospelí. Na to je lepšie použiť cestoviny v tvare rúrky – perie, rohy, slimáky – omáčka ich dobre obalí. Namiesto čerstvých paradajok môžete použiť konzervované a bazalku nahraďte oreganom alebo tymianom. A ak cestoviny zapečiete s kôrkou syra a strúhankou, vytvorí to pekný chrumkavý kontrast k hodvábnej paradajkovej omáčke. Ak chcete, môžete do cestovín pridať olivy alebo klobásy. Vložte ich do zapekacej misy spolu s cestovinami a omáčkou, premiešajte a potom postupujte podľa receptu.

zložitosť: priemer Kalórie: 2454,48 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 40 min Použité: 74,55 g/115,34 g/275,05VareniePraženieDusenie, chradnutiePopoludňajšie občerstvenieVečeraHlavný chodOmáčka, dresingINGREDIENCIE NA 1 PORCIUPrémiové cestoviny 300 gOlivový olej 3 polievkové lyžice.Biely chlieb bez kôrky 2 ks.syr Mozzarella 75 gParmezánový syr 50 gParadajka (paradajka) 500 gCibuľa 1 kusCesnak 2 klinčekyČerstvá bazalka 4 pobočkyGranulovaný cukor 1 lyžičkaSoľ Mleté čierne korenie Olivový olej 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky nakrájame na stredné kocky, ošúpanú cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Z plátkov chleba odstráňte kôrku a rukami rozdrvte na strúhanku rôznej veľkosti. Zohrejte veľkú panvicu na miernom ohni. Pridajte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a opečte v ňom strúhanku do zlatista. Dochutíme soľou a korením a položíme na tanier.

Cestoviny so syrom a paradajkami ()

Krok 2

Do panvice nalejte 2 polievkové lyžice olivového oleja, pridajte cibuľu so štipkou soli a na strednom ohni opečte, kým nebude priehľadná. Pridajte cesnak a varte ďalšie 2 minúty. Pridajte paradajky, ďalšiu štipku soli, cukor a smažte ďalšie 3-4 minúty.

Cestoviny so syrom a paradajkami
Cestoviny so syrom a paradajkami ()

Krok 3

Listy bazalky stočíme do koliesok a nakrájame na pásiky. K paradajkám pridáme bazalku. Omáčku dusíme na miernom ohni 15 minút. Ak sa šťava z paradajok rýchlo odparí, pridáme 3-4 lyžice vody.

Cestoviny so syrom a paradajkami
Cestoviny so syrom a paradajkami ()

Krok 4

Vo veľkom hrnci prevarte vodu, pridajte 1 lyžičku soli a cestoviny varte toľko minút, ako je uvedené na obale. Cestoviny sceďte v cedníku.

Cestoviny so syrom a paradajkami
Cestoviny so syrom a paradajkami ()

Krok 5

Pridajte cestoviny do omáčky na panvici, spolu dusíme pár minút. Omáčku a cestoviny dochutíme soľou a korením. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame so strúhankou.

Cestoviny so syrom a paradajkami
Cestoviny so syrom a paradajkami ()

Krok 6

Predhrejte rúru na 200 stupňov. Zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom. Cestoviny a omáčku preložíme do formy, vyrovnáme a na vrch posypeme strúhankou a syrom. Pečieme 7-10 minút, kým nevznikne chutná kôrka. Ihneď podávajte.

Cestoviny so syrom a paradajkami
Cestoviny so syrom a paradajkami ()

MIMOchodom

Paradajková omáčka vydrží dobre 3-4 dni v uzavretej nádobe v chladničke. A v mrazničke – 3 mesiace. Túto omáčku možno pridávať pri varení polievok a dusení rôznych jedál a možno ju použiť aj ako nátierku na bruschettu.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Do strúhanky môžete pridať korenie a mleté ​​orechy. Možno ním posypať šaláty a kastróly, pridať do mletého mäsa, použiť na obaľovanie mäsa, rýb, rezňov a zeleniny. A ak omrvinky opečiete na suchej panvici, vydržia sa v dóze v skrini aj týždeň.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik