gastronóm 26. júna 2021(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Kastról s cuketou, mletým mäsom a paradajkami vyzerá ako veľký mäsový koláč. Ale na rozdiel od koláčov, kde sa musíte pohrať s cestom, je príprava takého kastróla taká jednoduchá ako lúskanie hrušiek.
zložitosť: priemer Kalórie: 488,38 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 30 min Použité: 23,37 g/33,68 g/23,53VečeraVečeraHlavný chodDetské menuKastrólyINGREDIENCIE NA 4 PORCIE450 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo morčacie)300 g mozzarelly4 stredné cukety600 g nadrobno nakrájaných paradajok3 strúčiky cesnaku1 stredná cibuľa1 sladká zelená paprika4 plátky bieleho chleba2 lyžičky. sušené oregano5 vetvičiek bazalky5 vetvičiek petržlenuvločky čili papričkyolivový olejsoľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 175˚C. Cuketu nakrájajte pozdĺžne na plátky hrubé 7-8 mm, poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne osoľte. Vložte plech na pečenie do rúry a pečte cuketu 15-20 minút.
Krok 2
Cibuľu a cesnak ošúpeme. Odstráňte semená a blany z papriky. Cibuľu a papriku nakrájame na malé kocky, cesnak nasekáme.
Krok 3
Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cesnak, cibuľu a korenie a varte 7-10 minút, kým nezmäknú. Pridajte mleté mäso na panvicu a pokračujte v smažení, pričom všetky hrudky mletého mäsa rozdeľte špachtľou, 5 minút. Vsypeme drvené paradajky, pridáme čili vločky, oregano, bazalku a petržlenovú vňať a na miernom ohni dusíme 30 minút. Dochutíme soľou a korením a odstavíme z ohňa.
Krok 4
Z chleba odrežte kôrky a rozdrobte strúhanku. Drobky opečieme na suchej panvici do zlatista.
Krok 5
Na dno obdĺžnikovej zapekacej misy nasypeme trochu opečenej strúhanky a potom pridáme vrstvu cukety. Prelejeme mäsovou omáčkou a posypeme mozzarellou. Uložíme ďalšiu vrstvu cukety a posypeme strúhankou. Vrstvy opakujte, kým sa vám neminú suroviny. Vrchná vrstva by mala byť vrstva mozzarelly.
Krok 6
Panvicu prikryte fóliou a vložte kastról do rúry na 30 minút. Potom alobal odstráňte a pečte ďalších 15 minút.