Džem v kôre s anízom v pomalom hrnci
gastronóm 10. septembra 2013 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minútVarenieDezertINGREDIENCIE NA 1 PORCIUkôra z 5–6 citrusových plodov (pomaranče, citróny, grapefruity atď.)250 ml vody1,5 šálky cukru2 hviezdičkový aníz Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Ovocie dôkladne umyte a osušte. Odstráňte vrchnú vrstvu kôry bez toho, aby ste sa dotkli horkej bielej časti. Kôru nakrájajte na tenké prúžky a namočte na 1 hodinu do studenej vody, potom vodu sceďte.
Krok 3
Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160°C, do misky nalejte 250 ml vody, pridajte cukor a za stáleho miešania priveďte do varu.
Krok 4
Nastavte teplotu na 130 °C, do sirupu pridajte kôru a aníz, varte 50 minút.
Krok 5
Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Preneste do sterilnej nádoby. Uchovávajte v chlade.