Džem v kôre s anízom v pomalom hrnci

Džem v kôre s anízom v pomalom hrnci

gastronóm 10. septembra 20130,00Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minútVarenieDezertINGREDIENCIE NA 1 PORCIUkôra z 5–6 citrusových plodov (pomaranče, citróny, grapefruity atď.)250 ml vody1,5 šálky cukru2 hviezdičkový aníz Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte pomalý hrniec a prísady.

Krok 2

Ovocie dôkladne umyte a osušte. Odstráňte vrchnú vrstvu kôry bez toho, aby ste sa dotkli horkej bielej časti. Kôru nakrájajte na tenké prúžky a namočte na 1 hodinu do studenej vody, potom vodu sceďte.

Krok 3

Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160°C, do misky nalejte 250 ml vody, pridajte cukor a za stáleho miešania priveďte do varu.

Krok 4

Nastavte teplotu na 130 °C, do sirupu pridajte kôru a aníz, varte 50 minút.

Krok 5

Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Preneste do sterilnej nádoby. Uchovávajte v chlade.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik