Figový džem s citrónom

Figový džem s citrónom

gastronóm 8. novembra 20135,00(3)Pridať k obľúbenýmzdieľaťFigový džem s citrónom K receptu

Takýto džem nebude príliš sladký a bude dlhšie skladovaný.

zložitosť: priemer Kalórie: 55,26 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 0,17 g/0,06 g/14,03VareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg fíg, zelenej alebo zelenofialovej2 malé citróny s tenkou kôrou600 g cukru4 púčiky klinčekov2 lyžičky. balzamikový ocot Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pomocou manikúry alebo malých kuchynských nožníc (nie úplne) odrežte chvosty fíg.

Krok 2

Základy narežte krížom – nie príliš hlboko, asi 5-6 mm. Zapichnite púčik klinčeka do 4 fíg.

Krok 3

Citróny dôkladne umyte kefkou. Nakrájajte ich na tenké kolieska, odstráňte všetky jadierka – v lekvári budú chutiť horko. Zadržte šťavu, ktorá vyteká.

Krok 4

Vo veľkom hrnci alebo džemovej miske s hrubým dnom zmiešajte balzamikový ocot, šťavu z citrónov a 100 ml studenej vody. Pridajte cukor, pridajte citróny, dajte na stredný oheň, priveďte do varu a zbavte peny. Varte na miernom ohni 10 minút.

Krok 5

Pridajte figy do sirupu s citrónmi, jemne premiešajte. Priveďte do varu na vysokej teplote, znížte teplotu na nízku, varte 3 minúty, odstráňte z tepla a úplne vychladnúť, 3 hodiny.

Krok 6

Miešajte, zohrejte a znova priveďte do varu, znížte teplotu, varte 3 minúty a ochlaďte 3 hodiny. Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik