Figový džem v pomalom hrnci
gastronóm 10. septembra 2013 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodina 30 minútVarenieDezertINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg fíg500 g svetlého medu2 poháre vody Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160 °C, v miske rozmiešajte med a vodu a varte 10 minút.
Krok 3
Figy umyte a na niekoľkých miestach napichajte dreveným špáradlom. Ovocie ponorte do vriaceho medu, nastavte teplotu na 120°C a varte 1 hodinu.
Krok 4
Nechajte vychladnúť, vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite. Skladujte na chladnom mieste.