Gurianska kapusta

Gurianska kapusta

gastronóm 17. októbra 20135,00(1)Pridať k obľúbenýmzdieľaťGurianska kapusta K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 251,06 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 15,09 g/0,94 g/45,72Solenie, fermentáciagruzínska kuchyňaPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIE2 kg stredne veľkej bielej kapusty3 stredné repy1 veľká hlava cesnaku4 červené chilli papričky200 g zelerovej zeleniny3 bobkové listy1 polievková lyžica. l. zrnká čierneho korenia10 g hrubej nejodovanej soli na 1 liter vody Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cviklu zabaľte do alobalu a pečte pri teplote 200 °C do polovice uvarenia, 20–25 minút. Ochlaďte, ošúpte a nakrájajte na plátky.

Krok 2

Kapustu prekrojte na polovicu, vyrežte stonky, potom kapustu nakrájajte na plátky ako melón.

Krok 3

Cesnak, zeler a čili ošúpeme, nakrájame na veľké kúsky približne rovnakej veľkosti: cesnak môžeme pridať v celých strúčikov, aby nepretlačil chuť. Bobkové listy nakrájajte na kúsky.

Krok 4

Ak chcete kapustu veľmi chrumkavú, rozpustite soľ v studenej pitnej vode, ak je mäkšia, kapustu vopred na 3 minúty blanšírujte v mierne vriacej vode, potom ju osušte a zalejte horúcou soľankou v pohári.

Krok 5

Všetky pripravené ingrediencie rozdeľte na tri rovnaké časti: časť kapusty a repy vložte do sterilizovaných pohárov, potom vrstvu byliniek a čili, bobkový list a korenie. Postup zopakujte ešte dvakrát. Nalejte toľko soľanky, aby úplne zakryl obsah pohárov. Na vrch položte drevený kruh (podšálku) a zatlačte na teplé miesto na podnos alebo širokú misku: dávajte pozor na šťavu, ktorá môže počas fermentácie vytiecť. Po 5 dňoch môže byť hotová kapusta umiestnená na chladnom mieste.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik