elena-fialka 5. apríla 2011(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Tento kaviár môžeme podávať na mini hriankach alebo na krekroch, natrieť smotanovým mäkkým syrom alebo mäkkým kozím syrom.
zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodinaObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUmladý cesnak – 3 strúčikymalá solená (alebo nakladaná) uhorka – 1 ks.šampiňóny – 300 gstredne veľká mrkva – 400 gmleté čierne korenie – podľa chutikajenské korenie – podľa chutizelená špargľa (mladé výhonky) – 125 gmalá cibuľa – 200 gsoľ – podľa chutiolej z vlašských orechov – 1/3 šálky Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky a ošúpanú mrkvu na kolieska. Nakrájajte huby podľa želania. Špargľu nakrájame na 4 časti, cesnak nasekáme nadrobno. Špargľu povaríme v osolenej vode 1-2 minúty, prepláchneme studenou tečúcou vodou. Varte mrkvu, kým nebude takmer hotová. Opláchnite pod studenou vodou. Uvarenú zeleninu dáme do sitka. Prilejeme polovičné množstvo oleja a opražíme cibuľu a cesnak do zlatista. Pridáme zvyšok oleja a huby, varíme, kým sa tekutina neodparí. Pridáme mrkvu, špargľu, nadrobno nakrájanú uhorku, soľ a korenie. Varte asi 1 minútu za stáleho miešania. V pohode. Všetky ingrediencie vložte do mixéra s nožovým nástavcom a rozmixujte.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Tento kaviár môžeme podávať na mini hriankach alebo na krekroch, natrieť smotanovým mäkkým syrom alebo mäkkým kozím syrom.