Instantné marinované paradajky

Elizaveta Akinshina 22. septembra 20245,00(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Instantné marinované paradajky spestria vaše jedlo v každom ročnom období. No prídu vhod najmä v lete, keď je už každý plný čerstvých paradajok a rastliny naďalej bohato rodia. Ako už názov napovedá, takéto občerstvenie môžete pripraviť veľmi rýchlo – všetko bude trvať niekoľko hodín. Navyše väčšinu času strávite čakaním na marinovanie paradajok. Vo výsledku tak budete mať na stole ľahké občerstvenie: pikantné a pikantné vďaka cesnaku, pikantné z byliniek a s ľahkou medovou dochuťou. Treba povedať, že takéto nakladané paradajky sú úžasné ako samotné, tak aj ako prídavok k inej zelenine, mäsu či hydine.

zložitosť: ľahko Kalórie: 462,17 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 5,62 g/37,22 g/26,49MorenieVečeraObčerstveniePopoludňajšie občerstvenieObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoKeď prídu hostiaINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2Porcie+ paradajka (paradajka) 6 ks.Cibuľa 1 kusCesnak 4 klinčekyČerstvá bazalka 2 pobočkyPetržlen 2 pobočkyNa marinádu:Rafinovaný rastlinný olej 80 mlSójová omáčka 2 polievkové lyžice.Jablčný ocot 3% 2 polievkové lyžice.Zlato 3 lyžičkySoľ 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ak chcete pripraviť instantné marinované paradajky, musíte si najprv vybrať kvalitné paradajky. Mali by byť zrelé, ale elastické, bez poškodenia. Na odrode nezáleží, ale lepšie je s mäsitou dužinou. Nakrájajte ich na štvrtiny. Ak sú paradajky veľké, nakrájajte ich na osminky. Takto budú rýchlejšie marinovať a budú sa pohodlnejšie jesť.

Instantné marinované paradajky
Instantné marinované paradajky ()

Krok 2

Cibuľu nakrájame na pierka alebo na štvrtiny koliesok. Ošúpeme strúčiky cesnaku a pretlačíme lisom. Ak toto zariadenie nemáte, jemne ho nasekajte nožom. Niekoľko listov koriandra a bazalky si odložte na ozdobu a zvyšok zeleniny nasekajte čo najjemnejšie.

Instantné marinované paradajky
Instantné marinované paradajky ()

Krok 3

Pripravte si marinádu na paradajky. Vezmite malú misku a nalejte do nej rastlinný olej. Na takéto ľahké občerstvenie odporúčame vziať nerafinovaný olivový olej – dodá paradajkám ďalšie kyslé tóny chuti. Pridajte jablčný ocot a sójovú omáčku.

Instantné marinované paradajky
Instantné marinované paradajky ()

Krok 4

Na marinádu použite ľubovoľný med podľa vašej chuti. Je vhodnejšie, aby bol tekutý, ale ak máte len hustý, môžete ho roztopiť vo vodnom kúpeli. Do misky s marinádou pridajte med a soľ. Všetky ingrediencie vymiešame do hladka.

Instantné marinované paradajky
Instantné marinované paradajky ()

Krok 5

Vezmite panvicu alebo veľkú misku. Umiestnite do nej postupne paradajky, cibuľu, cesnak a bylinky. Všetko zalejeme marinádou. Jemne premiešajte všetky ingrediencie tak, aby boli paradajky pokryté marinádou, ale snažte sa ich nedeformovať. Najpohodlnejšie je to urobiť dvoma polievkovými lyžicami zdola nahor.

Instantné marinované paradajky
Instantné marinované paradajky ()

Krok 6

Nádobu s marinovanými paradajkami necháme asi hodinu pri izbovej teplote. Potom ich môžete opäť opatrne premiešať a dať aspoň na pol hodiny do chladničky. Alebo ešte lepšie, ďalšiu hodinu. Vyberte marinované instantné paradajky, vložte ich do krásnej šalátovej misy a ozdobte koriandrom a lístkami bazalky. Podávajte.

Instantné marinované paradajky
Instantné marinované paradajky ()

MIMOchodom

Na ochutenie instantných nakladaných paradajok môžete použiť viac ako len olivový olej. Ľanové semienko, sezam alebo ryža sú perfektné – vyberte si podľa svojej chuti!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Aby bol dresing ešte pikantnejší, môžete doň pridať horčicu. Ak máte radi zrnité, pokojne pridajte aj viac, napríklad 2 ČL a ak máte radi pikantné, stačí jedna ČL.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik