Jahňací kebab s pečenými paradajkami a omáčkou matsoni

Môj magnet 24. mája 20245,00(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Jahňací kebab s pečenými paradajkami a omáčkou matsoni je horúce, výdatné, chutné jedlo varené na ražni, ktoré ozdobí váš výlet vonku a poskytne vám nezabudnuteľný gastronomický zážitok. Jahňacie mäso nie je najjednoduchšie, musíte si ho vedieť vybrať a správne uvariť. Ale s naším receptom sa všetko určite podarí. Kebab odporúčame pripraviť z mladého jahňacieho mäsa – jahňacina je menej tučná, chuťovo neutrálnejšia, konzistencia jemnejšia. Marináda na báze ayranu, fermentovaného mliečneho nápoja obľúbeného v Strednej Ázii, na Kaukaze a na Balkáne, pomôže urobiť mäso ešte jemnejším. Na dochutenie používame korenie, ktoré sa tradične pridáva do pilafu s jahňacím – rasca a koriander. Šťavnaté mäsové jedlo (a napomáhajúce jeho lepšiemu tráveniu) dopĺňajú aromatické paradajky pečené na grile, nakladaná cibuľa a osviežujúca matsoni omáčka s čerstvou mätou a koriandrom.

zložitosť: priemer Kalórie: 867,13 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 40 min Pridať. čas: 12 h Použité: 45,60 g/64,39 g/20,26PraženieHlavný chodVegetariánstvoDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ2 kg filé z jahňacieho stehna500 ml ayran alebo tan4-5 žiaroviek3 strúčiky cesnaku¼ lyžičky. mletý kmín¼ lyžičky. mletý koriander2 lyžičky. soľ½ lyžičky čerstvo mleté ​​čierne koreniepita chlieb na servírovanieNa ozdobu:1 kg paradajok3 polievkové lyžice. l. olivový olej2 červené cibule2 polievkové lyžice. l. vínny ocotNa omáčku:400 g matsoni1 strúčik cesnaku3 vetvičky mäty3 vetvičky koriandra¼ lyžičky. údená paprikasoľčerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu jahňacieho kebabu nakrájajte mäso na kocky 5 x 5 cm. Nakrájajte cesnak. Na suchej panvici zohrejte rascu a koriander, aby sa uvoľnila vôňa korenia. Vložte mäso, cibuľu a cesnak do veľkej misy, posypte korením, soľou a nalejte ayran. Premiešame, prikryjeme potravinovou fóliou. Vložte do chladničky na 12 hodín.

Krok 2

Uhlie dobre rozpálime na grile. Striedavo napichajte mäso a cibuľu na špízy. Varte za častého otáčania kebabu na rôzne strany 20 minút. Pri krájaní by mäso malo zostať ružové.

Krok 3

Na ozdobu potrieme paradajky olivovým olejom a pečieme na mriežke 10 minút. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, zalejeme vínnym octom a necháme 10 minút pôsobiť.

Krok 4

Na omáčku nadrobno nasekajte lístky mäty a koriandra, zmiešajte s matsoni, soľou, korením a paprikou.

Krok 5

Odstráňte mäso zo špíz na tanier. Vedľa uložíme zapečené paradajky. V malých miskách podávajte nakladanú cibuľu a omáčku matsoni a ihneď podávajte s pita chlebom.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Mäso pripravené na grilovanie sa dá piecť aj doma, v rúre – napríklad na drevených špajdách vopred namočených vo vode alebo vo vrecku na pečenie.

UŽITOČNÉ RADY

Jahňací ražniči sa môže marinovať aj v inom fermentovanom mliečnom výrobku – napríklad v hustom prírodnom jogurte, tradičnom kaukazskom nápoji „tan“ alebo bežnom kefíre.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 12,76 g (15,95 % dennej hodnoty) • tuky 4,39 g (7,88 %) • sacharidy 2,96 g (1,76 %) • kcal 106,11 (5,90 %) • sodík 200,74 mg (13,84 %) • cukor celkom 1,59 g 3,18 %) • EFA 0,25 g (1,25 %) • vláknina 0,55 g (1,83 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik