Kačacie žalúdky s paprikou na maďarský spôsob

gastronóm 5. novembra 20235,00(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

V Maďarsku sa tomuto druhu jedla – vyprážané kúsky hydiny alebo mäsa so zeleninou, potom dusené s paprikou vo veľkom množstve omáčky – hovorí pörkölt. Väčšinou sa podávajú s múčnymi knedľami alebo domácimi rezancami. Ale „kačacie žalúdky s paprikou po maďarsky“ sa nám zdajú ľahšie zapamätateľné ako slovo s dvoma písmenami e.

zložitosť: ľahko Kalórie: 643,18 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina 20 minút Použité: 227,43 g/63,67 g/17,77PraženieDusenie, chradnutieHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 kg kačacích žalúdkov200 g slaniny, voliteľné1–2 sladké sezónne bledozelené papriky4-5 stredných paradajok2 veľké cibule6-7 strúčikov cesnaku1 polievková lyžica. l. paradajkový pretlakrastlinný olej1 polievková lyžica. l. paprika, sladká alebo horká, podľa vašej chuti1-2 bobkové listysoľčerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Kačacie žalúdky nakrájajte na 2-4 kusy, pridajte soľ a korenie. Ak používate slaninu, nakrájajte na stredné kúsky. Ošúpanú cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na rovnaké kúsky. Cesnak ošúpeme a nasekáme.

Krok 2

Do hrnca alebo panvice s hrubým dnom nalejte trochu rastlinného oleja a pridajte slaninu. Smažte na strednom ohni 5 minút.

Krok 3

Pridajte cibuľu, smažte ďalších 5 minút. Pridajte žalúdky a smažte na vysokej teplote za častého miešania 5 minút.

Krok 4

Pridajte papriku, premiešajte. Ihneď pridajte papriku, paradajky a cesnak a premiešajte. Pridajte paradajkovú pastu, premiešajte.

Krok 5

Zalejeme asi 1,3 litrom horúcej vody, na prudkom ohni privedieme do varu, pridáme bobkový list (po 5–10 minútach je lepšie ho vybrať), prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni za občasného miešania dusíme do žalúdkov. sú mäkké, 45–60 min. Podávajte pörkölt horúce.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Papriku nesmažte na prudkom ohni dlhšie ako pár sekúnd! Vyhorí skôr, ako zmení farbu a dodá jedlu horkosť.

MIMOchodom

Ak varíte počas sezóny, keď nie sú k dispozícii svetlé voskové papriky, nahraďte obyčajné červené papriky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik