Králik s údeným hrudníkom a paradajkami

gastronóm 11. júla 20215,00(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Nie každý má rád králičie mäso, hoci v skutočnosti ho treba len správne uvariť. Tento králičí guláš si zamilujete, sľubujeme.

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 hodina 25 minútPraženieDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvonarodeninyNový rokVeľká nocVianoceINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 králik s hmotnosťou 2 kg400 g údeného bravčového bôčika600 g žltých krémových paradajok10-12 sušených paradajok10 šalotiek4 strúčiky cesnaku3-4 vetvičky tymiánu50 g masla50 ml olivového oleja100 ml suchého bieleho vínasoľ, čerstvo mleté ​​čierne koreniemalé zelené lístky bazalky na servírovanie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Králika nakrájajte na porcie. Potrieme soľou a korením zo všetkých strán. Nalejte víno, prikryte fóliou a nechajte 20 minút.

Krok 2

Hrudník nakrájajte na stredné kúsky. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Šalotky ošúpeme a prekrojíme priečne na polovice. Odstráňte tymian z vetvičiek.

Krok 3

Vo veľkej, hlbokej panvici s hrubým dnom rozohrejte maslo a olivový olej. Z králika strasieme marinádu (odložíme), opečieme na oleji do zlatista. Hotové kúsky preložíme na tanier.

Krok 4

Vložte šalotku do panvice, kde sa vyprážal králik a smažte 3 minúty. Pridajte hruď a cesnak, smažte 2 minúty.

Krok 5

Kúsky králika vráťte do panvice, posypte tymianom, pridajte trochu soli a korenia, zalejte vínom a 150 ml vody, priveďte do varu, prikryte a varte 30 minút.

Krok 6

Sušené paradajky nakrájajte na tenké plátky. Ku králikovi pridáme sušené paradajky a čerstvé (môžu byť nakrájané na hrubé plátky), prikryjeme a dusíme ďalších 5 minút. Pred podávaním posypte bazalkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik