gastronóm 11. júla 2021(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Nie každý má rád králičie mäso, hoci v skutočnosti ho treba len správne uvariť. Tento králičí guláš si zamilujete, sľubujeme.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 hodina 25 minútPraženieDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvonarodeninyNový rokVeľká nocVianoceINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 králik s hmotnosťou 2 kg400 g údeného bravčového bôčika600 g žltých krémových paradajok10-12 sušených paradajok10 šalotiek4 strúčiky cesnaku3-4 vetvičky tymiánu50 g masla50 ml olivového oleja100 ml suchého bieleho vínasoľ, čerstvo mleté čierne koreniemalé zelené lístky bazalky na servírovanie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Králika nakrájajte na porcie. Potrieme soľou a korením zo všetkých strán. Nalejte víno, prikryte fóliou a nechajte 20 minút.
Krok 2
Hrudník nakrájajte na stredné kúsky. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Šalotky ošúpeme a prekrojíme priečne na polovice. Odstráňte tymian z vetvičiek.
Krok 3
Vo veľkej, hlbokej panvici s hrubým dnom rozohrejte maslo a olivový olej. Z králika strasieme marinádu (odložíme), opečieme na oleji do zlatista. Hotové kúsky preložíme na tanier.
Krok 4
Vložte šalotku do panvice, kde sa vyprážal králik a smažte 3 minúty. Pridajte hruď a cesnak, smažte 2 minúty.
Krok 5
Kúsky králika vráťte do panvice, posypte tymianom, pridajte trochu soli a korenia, zalejte vínom a 150 ml vody, priveďte do varu, prikryte a varte 30 minút.
Krok 6
Sušené paradajky nakrájajte na tenké plátky. Ku králikovi pridáme sušené paradajky a čerstvé (môžu byť nakrájané na hrubé plátky), prikryjeme a dusíme ďalších 5 minút. Pred podávaním posypte bazalkou.