Marinády na bravčové mäso a rebrá

Marinády na bravčové mäso a rebrá

gastronóm 17. septembra 20135,00(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 153,20 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 15 min Použité: 1,54 g/12,11 g/9,65MoreniePrázdneINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍNa medovo-zázvorovú marinádu:3 polievkové lyžice. l. med5 cm čerstvého koreňa zázvoru120 ml sójovej omáčkyNa sladkú bylinkovú marinádu:6 vetvičiek tymiánu24 listov červenej bazalky4 strúčiky cesnaku2 polievkové lyžice. l. Sahara1 citrón100 ml olivového olejaNa pesto marinádu:100 g zelenej bazalky2 strúčiky cesnaku50 g píniových orieškov120 ml olivového olejaNa thajskú marinádu:2 polievkové lyžice. l. červená kari pasta150 g prírodného jogurtu Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na sladkú bylinkovú marinádu nasekajte nadrobno tymián a bazalku. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Veľmi ostrým nožom odstráňte z citróna tenkú vrstvu kôry a nakrájajte ho na pásiky, vytlačte šťavu z dužiny.

Krok 2

V miske zmiešame bylinky, cesnak, citrónovú kôru a šťavu a cukor. Pridajte olivový olej a premiešajte. Bravčové mäso marinujte 1 až 6 hodín, rebrá aspoň 30 minút.

Krok 3

Na zázvorovo-medovú marinádu zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Zmiešame s medom a sójovou omáčkou. Dobre prešľaháme metličkou alebo vidličkou. Bravčové mäso marinujte aspoň 2 hodiny, najlepšie cez noc. Rebierka môžu byť ponechané aj jeden deň, ale stačí 1 hodina marinovania.

Krok 4

Na výrobu pesta odstráňte lístky bazalky zo stoniek (stopky nebudú potrebné). Cesnak ošúpeme a nasekáme.

Krok 5

Vložte bylinky, cesnak a orechy do misky mixéra. Rozdrvte do hladka. Pri bežiacom motore nalejte olivový olej. Dochutíme soľou a korením. V tejto marináde stačí ponechať jemné bravčové mäso 15 minút.

Krok 6

Na thajskú marinádu jednoducho zmiešajte jogurt s kari pastou. Táto marináda vyžaduje uchovávanie na nie príliš chladnom mieste po dobu 6-8 hodín.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Marinované mäso a hydina by mali byť pevne pokryté fóliou, fóliou alebo vekom a vložené do chladničky. Navyše je veľmi výhodné mäso marinovať v Ziploc vrecúškach so zipsom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik