Marinády na bravčové mäso a rebrá
gastronóm 17. septembra 2013(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 153,20 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 15 min Použité: 1,54 g/12,11 g/9,65MoreniePrázdneINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍNa medovo-zázvorovú marinádu:3 polievkové lyžice. l. med5 cm čerstvého koreňa zázvoru120 ml sójovej omáčkyNa sladkú bylinkovú marinádu:6 vetvičiek tymiánu24 listov červenej bazalky4 strúčiky cesnaku2 polievkové lyžice. l. Sahara1 citrón100 ml olivového olejaNa pesto marinádu:100 g zelenej bazalky2 strúčiky cesnaku50 g píniových orieškov120 ml olivového olejaNa thajskú marinádu:2 polievkové lyžice. l. červená kari pasta150 g prírodného jogurtu Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na sladkú bylinkovú marinádu nasekajte nadrobno tymián a bazalku. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Veľmi ostrým nožom odstráňte z citróna tenkú vrstvu kôry a nakrájajte ho na pásiky, vytlačte šťavu z dužiny.
Krok 2
V miske zmiešame bylinky, cesnak, citrónovú kôru a šťavu a cukor. Pridajte olivový olej a premiešajte. Bravčové mäso marinujte 1 až 6 hodín, rebrá aspoň 30 minút.
Krok 3
Na zázvorovo-medovú marinádu zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Zmiešame s medom a sójovou omáčkou. Dobre prešľaháme metličkou alebo vidličkou. Bravčové mäso marinujte aspoň 2 hodiny, najlepšie cez noc. Rebierka môžu byť ponechané aj jeden deň, ale stačí 1 hodina marinovania.
Krok 4
Na výrobu pesta odstráňte lístky bazalky zo stoniek (stopky nebudú potrebné). Cesnak ošúpeme a nasekáme.
Krok 5
Vložte bylinky, cesnak a orechy do misky mixéra. Rozdrvte do hladka. Pri bežiacom motore nalejte olivový olej. Dochutíme soľou a korením. V tejto marináde stačí ponechať jemné bravčové mäso 15 minút.
Krok 6
Na thajskú marinádu jednoducho zmiešajte jogurt s kari pastou. Táto marináda vyžaduje uchovávanie na nie príliš chladnom mieste po dobu 6-8 hodín.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Marinované mäso a hydina by mali byť pevne pokryté fóliou, fóliou alebo vekom a vložené do chladničky. Navyše je veľmi výhodné mäso marinovať v Ziploc vrecúškach so zipsom.