Marinády na rybie a hydinové prsia
gastronóm 13. septembra 2013(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 30 minMoreniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUNa marinádu na jemné ryby a morské plody:2 stredné šalotky50 g mäty100 ml rumu2 limetky2 polievkové lyžice. l. tmavohnedý cukor0,5 lyžičky. čerstvo mleté biele koreniehrubá morská soľNa marinádu pre pevné rybie a hydinové prsia:130 g estragónu alebo 100 g koriandra4–5 lyžíc. l. Dijonská horčica1 citrón100 ml extra panenského olivového olejasoľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ak chcete marinovať pevné rybie alebo hydinové prsia, odstráňte z estragónu stonky (stopky koriandra si nechajte). Zeleninu nasekajte a rozdrvte v mažiari, postupne pridávajte olej.
Krok 2
Kôru z citróna rozotrite na jemnom strúhadle, vytlačte šťavu (pre ryby – asi 1 lyžičku, pre kuracie mäso – 2-3 lyžičky, pre morčacie – 2 lyžice).
Krok 3
Obsah mažiara zmiešame s kôrou, horčicou, šťavou, soľou a korením. Rybu natretú marinádou necháme 20 minút, kura 1 hodinu, morku 1,5 hodiny.
Krok 4
Na marinádu na jemné ryby a morské plody uvarte cukrový sirup a 4 polievkové lyžice. l. vody, priveďte zmes do varu, varte 2-3 minúty, úplne vychladnite.
Krok 5
Nakrájajte cibuľu. Z 2 limetiek odstráňte kôru a z polovice 1 limetky vytlačte šťavu. Nasekajte mätu.
Krok 6
Všetky ingrediencie vložte do mixéra a rozmixujte do hladka. Ryby alebo morské plody zalejte marinádou a nechajte 20–30 minút pôsobiť.