Marinády na rybie a hydinové prsia

Marinády na rybie a hydinové prsia

gastronóm 13. septembra 20135,00(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 30 minMoreniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUNa marinádu na jemné ryby a morské plody:2 stredné šalotky50 g mäty100 ml rumu2 limetky2 polievkové lyžice. l. tmavohnedý cukor0,5 lyžičky. čerstvo mleté ​​biele koreniehrubá morská soľNa marinádu pre pevné rybie a hydinové prsia:130 g estragónu alebo 100 g koriandra4–5 lyžíc. l. Dijonská horčica1 citrón100 ml extra panenského olivového olejasoľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ak chcete marinovať pevné rybie alebo hydinové prsia, odstráňte z estragónu stonky (stopky koriandra si nechajte). Zeleninu nasekajte a rozdrvte v mažiari, postupne pridávajte olej.

Krok 2

Kôru z citróna rozotrite na jemnom strúhadle, vytlačte šťavu (pre ryby – asi 1 lyžičku, pre kuracie mäso – 2-3 lyžičky, pre morčacie – 2 lyžice).

Krok 3

Obsah mažiara zmiešame s kôrou, horčicou, šťavou, soľou a korením. Rybu natretú marinádou necháme 20 minút, kura 1 hodinu, morku 1,5 hodiny.

Krok 4

Na marinádu na jemné ryby a morské plody uvarte cukrový sirup a 4 polievkové lyžice. l. vody, priveďte zmes do varu, varte 2-3 minúty, úplne vychladnite.

Krok 5

Nakrájajte cibuľu. Z 2 limetiek odstráňte kôru a z polovice 1 limetky vytlačte šťavu. Nasekajte mätu.

Krok 6

Všetky ingrediencie vložte do mixéra a rozmixujte do hladka. Ryby alebo morské plody zalejte marinádou a nechajte 20–30 minút pôsobiť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik