Marinády pre jahňacie mäso, hydinu a divinu
gastronóm 13. septembra 2013(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 minMoreniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUMarináda na jahňacie mäso:50 g koriandra3 strúčiky cesnakušťava z 1 citróna100 g sezamu100 ml rastlinného olejasoľMarináda na divinu:1/2 šálky cibuľového prášku1/4 šálky cesnakového prášku1 vetvička rozmarínu2 polievkové lyžice. l. sušený tymián10-15 bobúľ borievky2 polievkové lyžice. l. tmavohnedý cukor2 polievkové lyžice. l. soľMarináda na hydinu:250 ml hustého kefíru1 zelené čili2 cm čerstvého koreňa zázvoru2 strúčiky cesnaku3 polievkové lyžice. l. rastlinný olej1 polievková lyžica. l. mletý kmín a koriandersoľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na jahňaciu marinádu nasekajte koriandr a cesnak. Vložte sezamové semienka do mixéra, pridajte asi 1/3 šálky teplej vody a rozdrvte semená na pastu.
Krok 2
Pridajte cesnak a koriandr, nalejte citrónovú šťavu a olej, znova prešľahajte. Dochutíme soľou a kajenským korením podľa chuti. Jahňacie mäso potrieme marinádou a necháme 4-6 hodín.
Krok 3
Na marinádu na hydinu nasekajte nadrobno zázvor, cesnak a čili a vložte do mixéra.
Krok 4
Pridáme kefír a okoreníme soľou, vyšľaháme do hladka, zmiešame s rozpusteným maslom. Vložte vtáka do marinády a nechajte 8-12 hodín.
Krok 5
Ak chcete marinovať rozmarín na divinu, odstráňte stonky a listy nakrájajte čo najjemnejšie.
Krok 6
Rovnakým spôsobom nasekajte borievky alebo ich rozdrvte v mažiari. Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame a dôkladne votrieme do mäsa zo všetkých strán. Mäso zaveste na chladné, suché a vetrané miesto na 12–48 hodín.