Marinády pre jahňacie mäso, hydinu a divinu

Marinády pre jahňacie mäso, hydinu a divinu

gastronóm 13. septembra 20134.67(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 minMoreniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUMarináda na jahňacie mäso:50 g koriandra3 strúčiky cesnakušťava z 1 citróna100 g sezamu100 ml rastlinného olejasoľMarináda na divinu:1/2 šálky cibuľového prášku1/4 šálky cesnakového prášku1 vetvička rozmarínu2 polievkové lyžice. l. sušený tymián10-15 bobúľ borievky2 polievkové lyžice. l. tmavohnedý cukor2 polievkové lyžice. l. soľMarináda na hydinu:250 ml hustého kefíru1 zelené čili2 cm čerstvého koreňa zázvoru2 strúčiky cesnaku3 polievkové lyžice. l. rastlinný olej1 polievková lyžica. l. mletý kmín a koriandersoľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na jahňaciu marinádu nasekajte koriandr a cesnak. Vložte sezamové semienka do mixéra, pridajte asi 1/3 šálky teplej vody a rozdrvte semená na pastu.

Krok 2

Pridajte cesnak a koriandr, nalejte citrónovú šťavu a olej, znova prešľahajte. Dochutíme soľou a kajenským korením podľa chuti. Jahňacie mäso potrieme marinádou a necháme 4-6 hodín.

Krok 3

Na marinádu na hydinu nasekajte nadrobno zázvor, cesnak a čili a vložte do mixéra.

Krok 4

Pridáme kefír a okoreníme soľou, vyšľaháme do hladka, zmiešame s rozpusteným maslom. Vložte vtáka do marinády a nechajte 8-12 hodín.

Krok 5

Ak chcete marinovať rozmarín na divinu, odstráňte stonky a listy nakrájajte čo najjemnejšie.

Krok 6

Rovnakým spôsobom nasekajte borievky alebo ich rozdrvte v mažiari. Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame a dôkladne votrieme do mäsa zo všetkých strán. Mäso zaveste na chladné, suché a vetrané miesto na 12–48 hodín.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik