angeloki 9. januára 2012 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Namiesto olivového oleja môžete použiť slnečnicový olej. Ak chcete, môžete šalát posypať zeleňou podľa vlastného výberu.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 minŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoRýchloINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajka – 1 ks.uhorka – 1 ks.červená kapusta – 1/2 hlavysójová omáčka – 2 lyžice. l.soľ – podľa chutiavokádo – 1 ks.korenie – podľa chutiolivový olej – 2 lyžice. l.paprika – 1 ks.cibuľa – 1 ks.citrónová šťava – 1 lyžička.cukor – 1 dec. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Avokádo ošúpeme a nakrájame na kocky. Soľ, korenie, pokvapkajte citrónovou šťavou. Kapustu nastrúhame a pridáme trochu cukru. Zeleninu nakrájajte: papriku na pásiky, paradajky a cibuľu na kocky, uhorku na polkolieska. Zeleninu premiešame a dochutíme omáčkou. Na prípravu omáčky zmiešame olivový olej a sójovú omáčku. Šalát necháme desať minút odstáť, preložíme do šalátovej misy.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Namiesto olivového oleja môžete použiť slnečnicový olej. Ak chcete, môžete šalát posypať bylinkami.