Mária Zinovieva 11. septembra 20245,00 (1)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu
Kombinácia paradajok a mozzarelly v šaláte je vždy výhrou. A ak pridáte sladké jadierka mladej kukurice a dochutíte pikantným avokádovým dresingom, chuť sa rozžiari novými farbami. Navrhujeme, aby ste do tohto šalátu vložili farebné paradajky: nie je potrebné brať cherry paradajky, hlavná vec je, že paradajky sú zrelé a aromatické. Čerstvá kukurica môže byť nahradená konzervovanou kukuricou. Namiesto rímskej rasce môžete použiť chrumkavý ľadovec, rukolu alebo rozmixovaný šalát. Odporúčame marinovať cibuľu: ostrá horkosť zmizne a objaví sa prirodzená sladkosť tejto zeleniny.
zložitosť: ľahko Kalórie: 859,64 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 40 min Pridať. čas: 10 min Použité: 26,96 g/70,05 g/32,15BlenderRúraPečenieVečeraObčerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE–2Porcie+ Cherry paradajka 250 gSladký kukuričný klas 1 kusČervená cibuľa 1 kusRímsky šalát 120 gsyr Mozzarella 200 gMaslo 20 gMletá údená paprika 1 lyžičkaMleté čierne korenie ochutnaťSoľ ochutnaťCibuľová marináda:Citrónová šťava 2 polievkové lyžice.Granulovaný cukor 1 lyžičkaMleté čierne korenie ochutnaťSoľ ochutnaťNa šalátový dresing:Avokádo 1 kusCesnak 1 klinček(y)Citrónová šťava 1 polievková lyžica.Cilantro 3 pobočkyOlivový olej 50 mlMleté čierne korenie ochutnaťSoľ ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Predhrejte rúru na 200 C. Z kukurice odstráňte listy a blizny. Pripravíme si plát alobalu s rozmermi približne 30 x 40 cm do stredu klasu, osolíme, posypeme údenou paprikou, pridáme kúsky masla a pevne zabalíme do alobalu. Pečieme kukuricu na šalát 20 minút.
Paradajkový šalát s mozzarellou ()
Krok 2
Na prípravu dresingu rozrežte avokádo na polovicu, odstráňte kôstku a polievkovou lyžicou vyberte dužinu. Do misky mixéra vložte avokádo, ošúpaný cesnak, koriandr, limetkovú alebo citrónovú šťavu, olivový olej, soľ a korenie. Suroviny šľaháme do krémova. Hrúbka omáčky by mala pripomínať hustú smotanu. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody.
Paradajkový šalát s mozzarellou ()
Krok 3
Na šalát nakrájajte červenú cibuľu na pol krúžky. Dochutíme soľou, cukrom, korením, citrónovou šťavou, premiešame a necháme 10 minút odstáť. Potom vložte cibuľu do sitka a nechajte marinádu odtiecť.
Paradajkový šalát s mozzarellou ()
Krok 4
Cherry paradajky a rímsky šalát umyte a osušte papierovými utierkami. Šalát natrhajte rukami a vložte do veľkej šalátovej misy. Paradajky prekrojíme na polovice a pridáme k rímskym listom.
Paradajkový šalát s mozzarellou ()
Krok 5
Nechajte kukuricu vychladnúť. Ostrým nožom z nej odrežte zrná a pridajte do šalátovej misy. Mozzarellu scedíme a syrové guľky pridáme do šalátu. Ak sú guľky veľké, rozrežte ich na polovicu alebo na štvrtiny. Pridajte nakladanú cibuľu. Dochutíme korením a soľou. Všetky ingrediencie zmiešame a polejeme avokádovým dresingom. Ihneď podávajte.
Paradajkový šalát s mozzarellou ()
MIMOchodom
Tento avokádový dresing je skvelou a zdravšou alternatívou majonézy. Hodí sa k mäsu, rybám, morským plodom a iným zeleninovým šalátom. A ak urobíte dresing hustejším, je z neho skvelý dip: podávajte ho s krekrami a zeleninovými tyčinkami ako predjedlo.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Do šalátu s mozzarellou a paradajkami môžete pridať aj opraženú slaninu, krevety, kuracie prsia, morku alebo cestoviny. Vďaka tomu bude šalát výživnejší – skvelý kompletný obed.