Môj magnet 14. augusta 2023(2)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Pečenie boršču s repou na zimu – príprava na skutočný boršč podľa všetkých pravidiel, ktoré niekoľkokrát skrátia čas prípravy vašej obľúbenej polievky. V letnej sezóne, keď je čerstvá zelenina plná vitamínov a je veľmi lacná, je vhodné pripraviť veľa tejto paradajkovej smaženice naraz. Prezradíme vám, ako pripraviť takúto lahodnú pečienku na uskladnenie v sterilizovaných pohároch pri izbovej teplote. Opečte cibuľu a mrkvu, potom pridajte trochu horúcej vody, potom pridajte zvyšok zeleniny a všetko spolu dusíme ďalších 45 minút, kým nezmäknú.
zložitosť: priemer Kalórie: 80,92 kcal/porcia Porcie: 12 varenie: 2 hodiny Použité: 1,67 g/3,41 g/10,68PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍrepa – 3 kgcibuľa – 1 kgmrkva – 1 kgsladká paprika – 1 kgparadajky – 1 kgfeferónka – 1 ks.petržlen – 1 zväzokkôpor – 1 zväzokkoriander – 1 zväzokrastlinný olej – 200 gocot 9% – 150 mlcukor – 100 ghrubá soľ – 3 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zeleninu ošúpeme. Cibuľu nakrájame na tenké polkolieska, sladkú papriku na prúžky, nastrúhame repu a mrkvu. Paradajky prejdite cez mlynček na mäso. Zeleninu nasekajte nadrobno.
Krok 2
Na panvici zohrejte trochu rastlinného oleja a pridajte cibuľu. Smažte na strednom ohni do zlatista.
Krok 3
Zohrejte zvyšný olej vo veľkom hrnci, pridajte mrkvu a za stáleho miešania smažte na strednom ohni 10 minút.
Krok 4
K mrkve pridáme opraženú cibuľku, zalejeme 0,5 l horúcej vody a zeleninu dusíme 15 minút.
Krok 5
Do panvice pridajte cviklu, papriku, feferónky a paradajky a priveďte do varu. Pridajte cukor a soľ, znížte teplotu a varte na miernom ohni 45 minút.
Krok 6
Potom pridajte zeleninu a po ďalších 5 minútach nalejte ocot a varte ďalších 10 minút.
Krok 7
Horúci dresing vložte do sterilizovaných pohárov, zrolujte viečka a položte hore dnom. Poháre zabaľte a nechajte vychladnúť.
Krok 8
Borščový dresing možno skladovať pri izbovej teplote 1 rok.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pripravenú pečienku s cviklou a paradajkami pridáme do polievky na konci varenia. Uvaríme mäsový vývar, mäso vyberieme a nakrájame, do polievky pridáme zemiaky a kapustu, zeleninu privedieme takmer do varenia a pridáme našu výbornú pečienku. Boršč privedieme do varu, podľa potreby osolíme, okoreníme, pridáme pár nasekaných strúčikov cesnaku, vypneme a necháme uvariť.
UŽITOČNÉ RADY
Ocot v tomto recepte pomôže zachovať jasnú malinovú farbu pečienky. Môžete použiť bežný stolový ocot alebo váš obľúbený ochutený ocot, ako je jablkový alebo vínny ocot.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 1,34 g (1,68 % denná hodnota) • tuky 3,24 g (3,60 %) • sacharidy 11,02 g (6,56 %) • kcal 75,18 (4,18 %) • sodík 488,53 mg (33,69 %) • cukor celkom 6,99 g 13,98 %) • EFA 0,45 g (2,25 %) • vláknina 2,46 g (8,20 %)