gastronóm 28. februára 2012(4)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 2 hodiny 30 minútnemecká kuchyňaObčerstvenieVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍžiarovky – 2 ks.nakladané uhorky – 2 ks.očistené solené filé sleďa – 6 ks.horčica – 2 lyžice. l.Na marinádu:hrášok z nového korenia – 1 ks.jablčný ocot – 1 pohárčierne korenie – 5 ks.púčik klinčeka – 1 ks.bobkový list – 1 ks.bobule borievky – 3 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si marinádu. Do panvice nalejte pohár vody a octu, pridajte borievky, klinčeky, nové korenie a čierne korenie, bobkový list. Priveďte do varu a na miernom ohni povarte 5 minút. V pohode.
Krok 2
Vnútro rybieho filé natrieme horčicou.
Krok 3
Nakrájajte uhorky na prúžky a položte trochu na okraj každého filé. Zrolujeme a prišpendlíme špáradlami. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Sleďové rolky pevne vložte do misy a pridajte cibuľové krúžky. Nalejte marinádu, prikryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky na 5-6 dní.