Šalát pod kožuchom

Irada Eyvazová 18. januára 20120,00 (0)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 15 minVečeraŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍčerstvý kôpor – 1 zväzokkrabie mäso – 1 baleniečerstvá uhorka – 1 ks.kuracie vajce – 4 ks.majonéza – 6 lyžíc. l.varená repa – 2 ks.varená mrkva – 2 ks.zelená cibuľa – 1 zväzokvarené zemiaky – 2 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zapekaciu misu vysteľte hliníkovou fóliou. Uvarenú zeleninu ošúpeme a vajíčka zbavíme škrupiny. Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Rozložte vo forme, zľahka stlačte, natrite majonézou. Potom repu nastrúhame a natrieme majonézou.

Krok 2

Nastrúhajte zvyšné prísady, nakrájajte zeleninu a vložte ich do formy vo vrstvách, zľahka stlačte. Každú vrstvu natrieme majonézou. Šalát ozdobíme cviklou, mrkvou v tvare ruže a kockovanou uhorkou. Vložíme na 10 hodín do chladničky, vyberieme z formy.

Krok 3

10 minút po zdobení šalátu uhorka vplyvom cvikly sčervenie. Môžete to nechať tak alebo dať pod uhorku petržlenovú vňať (petržlen bude bariéra, izolácia medzi nimi. Pozri foto).

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Majonézu z obchodu je možné nahradiť domácou majonézou alebo 42% kyslou smotanou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik