Irada Eyvazová 18. januára 20120,00 (0)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 15 minVečeraŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍčerstvý kôpor – 1 zväzokkrabie mäso – 1 baleniečerstvá uhorka – 1 ks.kuracie vajce – 4 ks.majonéza – 6 lyžíc. l.varená repa – 2 ks.varená mrkva – 2 ks.zelená cibuľa – 1 zväzokvarené zemiaky – 2 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zapekaciu misu vysteľte hliníkovou fóliou. Uvarenú zeleninu ošúpeme a vajíčka zbavíme škrupiny. Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Rozložte vo forme, zľahka stlačte, natrite majonézou. Potom repu nastrúhame a natrieme majonézou.
Krok 2
Nastrúhajte zvyšné prísady, nakrájajte zeleninu a vložte ich do formy vo vrstvách, zľahka stlačte. Každú vrstvu natrieme majonézou. Šalát ozdobíme cviklou, mrkvou v tvare ruže a kockovanou uhorkou. Vložíme na 10 hodín do chladničky, vyberieme z formy.
Krok 3
10 minút po zdobení šalátu uhorka vplyvom cvikly sčervenie. Môžete to nechať tak alebo dať pod uhorku petržlenovú vňať (petržlen bude bariéra, izolácia medzi nimi. Pozri foto).
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Majonézu z obchodu je možné nahradiť domácou majonézou alebo 42% kyslou smotanou.