VanaFood 24. novembra 2023(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Šalát z Červeného mora s krabími tyčinkami sa dá pripraviť len za 10 minút, ak dokážete rýchlo nasekať ingrediencie. Nie je potrebné nič vyprážať, variť, ani rozkladať vo vrstvách a čakať, kým sa vsiaknu do omáčky! Stačí vybrať produkty uvedené v recepte z chladničky, nakrájať ich, zmiešať s majonézou, podávať a vychutnať si sviežu, jasnú chuť hotového jedla. Šalát môžete ozdobiť listami akejkoľvek zelene (kôpor alebo petržlen): nielenže pridá farbu k „obrázku“, ale dodá aj ďalšiu vôňu. Skúste to!
zložitosť: ľahko Kalórie: 150,80 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Použité: 10,27 g/11,55 g/10,04ŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍkrabie tyčinky – 200 gčervená paprika – 200 gparadajky – 200 gsyr – 150 gcesnak – 2 strúčikymajonéza – 2 lyžice. l.soľ, čerstvo mleté čierne korenie – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na šalát z Červeného mora. Vyberte krabie tyčinky zo všeobecného obalu, vyberte jednotlivé a nakrájajte na malé kocky. Preložíme do veľkej misy.
Krok 2
Sladkú papriku umyte a osušte. Rozrežte pozdĺžne na polovicu, odstráňte semená a blany. Dužinu papriky nakrájame na malé kocky. Preneste do misky s krabovými tyčinkami.
Krok 3
Paradajky na šalát umyjeme a osušíme. Odstráňte základy stoniek. Paradajky nakrájame na kocky. Vložte do misky s krabovými tyčinkami a sladkou paprikou.
Krok 4
Syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridajte do misky s krabovými tyčinkami, paprikou a paradajkami. Cesnak ošúpeme. Prejdite cez lis priamo do misky s ingredienciami na šalát.
Krok 5
Soľ a korenie podľa chuti. Pridajte majonézu a dôkladne premiešajte ingrediencie šalátu. Položte na servírovacie taniere, ozdobte podľa želania a podávajte.
UŽITOČNÉ RADY
Aký syr by som mal použiť na šalát z Červeného mora s krabovými tyčinkami? Akékoľvek polotuhé podľa vašej chuti. Myslíme si, že syr s korenistými tónmi, ako je čedar, by bol skvelý.
MIMOchodom
Naša verzia šalátu z Červeného mora bude ešte uspokojivejšia, ak do nej pridáte nadrobno nakrájané natvrdo uvarené vajcia. Vezmite prosím na vedomie: mali by byť varené nie viac ako 10 minút po varení, inak žĺtok získa nevzhľadnú sivastú škrupinu.
Vedeli ste, že technológia výroby chleba KRUAZETT je podobná tej, ktorá sa používa pri výrobe chleba. Vďaka tomu sa zachová známa chuť a vzhľad produktu. A koľko výhod je v chlebe!
Chlieb KRUAZETT sa vyrába z celozrnnej múky a otrúb, ktoré sú zdrojom vlákniny, bielkovín, vitamínov a minerálov. A jeden bochník chleba obsahuje len do 20 kcal, takže aj obyčajný chlebíček bude zdravý, chutný a chrumkavý.
A aby ste mali okrem výhod aj potešenie, zaraďte do svojho každodenného jedálnička chlieb „KRUAZETT“!