gastronóm 21. januára 2012(2)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 150,28 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Použité: 3,46 g/11,54 g/8,26ŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍmalá čerstvá uhorka – 1 ks.kyslá smotana – 3 lyžice. l.koreň zeleru – 200 gkoreniepíniové oriešky – 50 gnakladané uhorky – 2 ks.olivový olej – 2 lyžice. l.červená paprika – 1 ks.veľká cibuľa – 1 ks.soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpte zeler a cibuľu. Zeler nakrájame na tenké pásiky, cibuľu na polkolieska. Na panvici rozohrejeme olivový olej. Smažte zeler, 2 minúty. Pridajte cibuľu. Varte ďalšie 4 minúty, potom odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť.
Krok 2
Umyte sladkú papriku a čerstvú uhorku. Papriku nakrájajte na prúžky, odstráňte jadro. Rovnakým spôsobom nakrájajte uhorky – čerstvé aj nakladané.
Krok 3
Do misky dáme zmes cibule a zeleru, pridáme papriku a uhorky. Dochutíme soľou a korením podľa chuti, navrch zalejeme kyslou smotanou. Zmiešajte. Vložte do šalátovej misy a navrch posypte píniovými orieškami.