Sunomono, japonský uhorkový šalát

gastronóm 17. december 20110,00Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinajaponská kuchyňaŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcukor – 1 lyžička.morské riasy wakame – 200 gryžový ocot – 2 lyžice. l.čerstvý koreň zázvoru – 1,5 cmsoľšalátová uhorka – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorku umyte a nakrájajte na veľmi tenké plátky. Vložte do cedníka, posypte soľou, premiešajte a nechajte 15 minút. Plátky opláchnite teplou vodou a nechajte uschnúť.

Krok 2

Položte morské riasy na 10 minút do teplej vody. Hodiť do cedníka. Zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. V miske zmiešame uhorky, morské riasy a zázvor.

Krok 3

V octe rozmiešame cukor a ochutíme šalát. Vložte ho do chladničky na 25-30 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik