gastronóm 17. december 2011 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinajaponská kuchyňaŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcukor – 1 lyžička.morské riasy wakame – 200 gryžový ocot – 2 lyžice. l.čerstvý koreň zázvoru – 1,5 cmsoľšalátová uhorka – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorku umyte a nakrájajte na veľmi tenké plátky. Vložte do cedníka, posypte soľou, premiešajte a nechajte 15 minút. Plátky opláchnite teplou vodou a nechajte uschnúť.
Krok 2
Položte morské riasy na 10 minút do teplej vody. Hodiť do cedníka. Zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. V miske zmiešame uhorky, morské riasy a zázvor.
Krok 3
V octe rozmiešame cukor a ochutíme šalát. Vložte ho do chladničky na 25-30 minút.