Sushi Dragon

Vikusha 1. januára 20120,00Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodinaObčerstvenieVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUcukor – 1 polievková lyžica. l.majonéza – 50 guhorka – 1 ks.ryža – 1 šálkanori – 1 listryžový ocot – 1 polievková lyžica. l.čierny sezam – 20 gjemne solený losos – 100 gsójová omáčka – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ryžu dôkladne prepláchnite pod studenou vodou, kým z nej nezačne vytekať čistá voda – ryžový prášok by sa mal vyprať. Naplňte studenou vodou v pomere 1:1. Ryžu privedieme do varu, prikryjeme pokrievkou a na prudkom ohni varíme 1 minútu. Potom znížte teplotu a varte 15-20 minút, kým sa voda úplne neodparí. Odstráňte z tepla a bez otvárania veka nechajte stáť 10 minút. Na prípravu zmesi na ochutenie ryže v octe miešajte cukor, kým sa takmer úplne nerozpustí. Vložte ryžu do veľkej širokej misy a bez miešania pridajte pripravenú zmes. Rovnomerne ju rozmiestnite opatrným otáčaním ryže rýchlymi pohybmi pomocou drevenej špachtle. V opačnom prípade sa ryža môže zmeniť na kašu. Nechajte ryžu mierne vychladnúť, aby ste s ňou mohli ďalej manipulovať rukami. Ak chcete pripraviť rolky na makushi, položte plát nori pupienkovou stranou nahor a vodorovnými čiarami na nori rovnobežne s bambusovými stonkami. Rukami namočenými v studenej vode rozložte ryžu. Robí sa to tak, aby sa vám ryža nelepila na ruky. Pred odberom novej porcie ryže je potrebné si namočiť ruky zakaždým. Nori otočte ryžou nadol a potom potrite majonézou. Lososa a uhorky nakrájame na tenké obdĺžniky a poukladáme na ryžu. Roládu musíte zabaliť preč od seba. Pomocou bambusovej podložky aplikujte mierny tlak. Ľahkým tlakom rolku vytvarujte. Rolky musíte narezať ostrým nožom a čepeľ pravidelne namáčať vo vode, aby sa ryža nelepila na čepeľ. Navrch dáme sezamové semienka. Podávame so sójovou omáčkou.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Nezľaknite sa, že nori je také suché a krehké. Keď sa na ne dostane ryža, stanú sa veľmi elastickými a dokonale sa zrolujú.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik