Sushi plnené mletým mäsom: jednoduché, chutné a nezvyčajné

Sushi plnené mletým mäsom: jednoduché, chutné a nezvyčajné

Sushi plnené mletým mäsom: jednoduché, chutné a nezvyčajné

Ľudmila Salniková 5. februára 20240,00Pridať k obľúbenýmzdieľať

Kto prvý prišiel s myšlienkou nielen podávať sushi a bagety na čaj, ale premeniť ich na občerstvenie, plnené rôznymi chutnými vecami, nie je známe. Recept zo sovietskych čias však nestráca na popularite. Toto ľudové umenie vyzerá roztomilo, spôsobuje záchvat nostalgie u dospelých a deti sú s ním jednoducho potešené! A variť pár drobností.

Sushi plnené mletým mäsom

Obsah článku:

  • Sushki a bagely – aký je rozdiel?
  • História sushi a bagelov
  • Sušenie s mletým mäsom – jednoduchý recept, ktorý sa stal populárnym
  • Čím ešte môžete napchať sušičky?
  • Je možné napchať bagety?

Sushki a bagely – aký je rozdiel?

Bagely (a pod týmto názvom boli v dávnych dobách registrované sušičky, bagely a praclíky) sa objavili v Rusku od čias Petra Veľkého. Tieto výrobky zohrávali určitú úlohu ako „konzervovaný chlieb“: aby sa cesto udržalo dlhšie, hotové bagely sa často varili v silne osolenej vriacej vode, čím sa cesto spevnilo a získalo lesklú kôrku. Odtiaľ pochádza názov – kedysi to znelo ako „varené“. A ak sa bagely sušili v rúre, výsledkom bolo sušenie.

História sushi a bagelov

Pred revolúciou boli volanty
Pred revolúciou boli bagely „pouličným jedlom“: predávali sa na veľtrhoch, zavesené na samovaroch

V predvečer revolúcie sa v Rusku vyrábalo asi 40 druhov bagel. Robili ich hlavne muži; cesto bolo tuhé a vyžadovalo si silu na miesenie a vyvaľkanie. Do procesu pečenia boli zapojené štyri profesie: gumár (ten, kto miesil cesto), formovač, oparovač a samotný pekár. Toto je prepravník oviec.

A ženy predávali rožky. Na preplnených miestach plnili rožky aj úlohu národného pouličného jedla: pariaci sa samovar s kopou rožkov prehodených cez neho – čo potrebujete na zahriatie pri prechádzke po bulvároch v mraze alebo zjednávaní na jarmoku.

V sovietskych časoch sa sortiment bagel zrútil len na tri známe produkty: bagely (veľké a mäkké), bagely (menšie chrumkavé kolieska chleba) a sushki (suché do takej miery, že sa museli namáčať v čaji). Koloval dokonca vtip: „Čo je sušenie? Toto je rožok, ktorý život nepokazil.“ Keď život nebol láskavý, boli obzvlášť žiadané sušičky a bagely – stáli cent a na daždivé dni sa dali skladovať na vzdialenej polici celé mesiace.

Sušenie s mletým mäsom – jednoduchý recept, ktorý sa stal populárnym

Plnené sushi
Plnené sushi

Bagely pečené s mletým mäsom – recept z tých sovietskych čias. Jedlo nie je v žiadnom prípade okázalé, ale krásne vo svojej nápaditosti. Skvelý spôsob, ako urobiť niečo jedlé. A čo je najdôležitejšie – elegantné a jednoduché, z toho, čo je po ruke. Je jasné, že po tom, čo prišli s týmto know-how, chceli vtedajšie ženy v domácnosti podávať originálne, výdatné občerstvenie a ušetriť na mäse. Hnedé mleté ​​mäso v toastovom „hniezdečku“ vyzerá chutne a deťom chutí – prečo nie minipizza?

Toto ľudové predjedlo sa pripravuje jednoducho, no je tu jedno tajomstvo. Aby sa rožky (a najmä tie suché) v rúre nezmenili na kameň, treba ich najskôr namočiť. V mlieku, vode, teplom kuracom alebo mäsovom vývare – na tom nezáleží. Vyberte si, ktorá možnosť vyhovuje vašej chuti a náplni. Hlavnou vecou nie je preháňať to: ani tie najtvrdšie sušičky nemusíte držať v tekutine dlhšie ako 10 minút, inak sa vám rozpadnú v rukách alebo na plechu na pečenie.

Potom je to celkom jednoduché: vezmite si akékoľvek mleté ​​mäso (kuracie, bravčové, hovädzie – v akomkoľvek pomere blízkom vášmu srdcu), pridajte soľ, korenie, možno trochu kečupu, nastrúhanú surovú alebo opečenú nadrobno nakrájanú cibuľu.

Mierne rozmočené, ale stále podobné rožky položte na plech vystlaný papierom na pečenie alebo silikónom, aby sa na dne nič neprilepilo, a otvory dôkladne vyplňte mletým mäsom. Môžete použiť lyžicu alebo len prsty. Niektorí remeselníci tiež odporúčajú namočiť celú štruktúru do rozšľahaného vajíčka, aby pevne držali. Nie je to však potrebné: po zložení v rúre sa občerstvenie nerozpadne na jednotlivé časti. Ale potretie vajíčkom by prišlo vhod – pre zlatohnedú kôrku.

Sušičky vložte na plech na pečenie do rúry asi na pätnásť minút a keď je mleté ​​mäso takmer hotové, ozdobte ho ľubovoľným spôsobom: naň položte strúhaný syr, koliesko paradajky alebo lyžicu majonézy zmiešanej s kečupom. vrch mletého mäsa v každej sušičke (je to ľudové jedlo, tak sa nehanbite). A znova v rúre asi tri minúty, aby bola vaša „dekorácia“ pokrytá zlatohnedou kôrkou.

Na záver môžete posypať aj bylinkami, aby ste toto sušenie určite chceli hneď vyskúšať.

Čím ešte môžete napchať sušičky?

Netreba byť šikovný. Vymyslieť príliš zložitú plnku do bagel je rovnaké ako varenie doshiraku s foie gras. Tento recept je dobrý vo svojej jednoduchosti, je rýchly a jednoduchý, takže nie sú potrebné zbytočné komplikácie.

Tu sú možnosti plnenia, ktoré určite vyhovujú vášmu vkusu:

Sushi s rybami. Akékoľvek rybie filé nakrájame na malé kocky (môžeme použiť tuniaka z konzervy alebo ružového lososa), pridáme opraženú cibuľku a mrkvu, zmiešame s rozšľahaným bielkom, aby náplň zostala v sušičke – a v rúre.

Cheesecakes. Do mäkkého (ale nie mokrého!) homogénneho tvarohu vmiešame trochu kyslej smotany, pridáme cukor a podľa chuti aj štipku vanilkového cukru. To všetko skombinujte s malým množstvom krupice a nechajte 15 minút pôsobiť, aby krupica napučala. Potom naplníme schnúci tvaroh a pečieme do zlatista. Navrch pokvapkáme kondenzovaným mliekom alebo čokoládou.

„Pizza“ v sušičkách. Šunku, cibuľu, červenú papriku nakrájame na malé kocky a opražíme na panvici. Vajíčko rozšľaháme s mliekom, sušeným tymianom, bazalkou alebo petržlenovou vňaťou v miske, do tejto zmesi namáčame sušiacu zmes, poukladáme na plech, do každej nalejeme vaječnú zmes. „Omeletu“ dáme stuhnúť do rúry, na ňu poukladáme šunku a zeleninu, posypeme strúhaným syrom a vrátime do rúry, aby sa syrová čiapočka roztopila a zozlatla.

Sushi v kórejčine. Zmiešajte kórejskú mrkvu, kuracie prsia nakrájané na malé kocky podľa chuti, pridajte strúhaný syr a majonézu. Túto náplň rozdelíme medzi sušičky a upečieme.

Sushi v kórejčine
Sushi v kórejčine

Sushi s vegetariánskou náplňou. Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú mrkvu, cibuľu, stonkový zeler a paradajky, pridáme trochu roztlačenej fazule z konzervy (len aby sa nám plnka nerozpadla) a štipku khmeli-suneli. Vložte náplň do každej sušičky, navrch namažte majonézou a vložte do rúry.

Sushi s bravčovým mäsom. Mleté bravčové mäso pretlačte cez mlynček na mäso spolu s cibuľou, osoľte a ochuťte paprikou a nadrobno nakrájaným koriandrom. Zmäknuté sushi upečieme s týmto mletým mäsom, potom naň položíme plátok paradajky, zľahka zapečieme a podávame.

Sušenie so zemiakmi. Do zemiakovej kaše zašľaháme surové vajce, pridáme dozlatista opraženú cibuľku, vmiešame nadrobno nakrájanú slaninu alebo bravčovú masť opražené dochrumkava. Sushi opatrne naplníme plnkou, upečieme, ozdobíme bylinkami a podávame.

Sladké sushi ako dezert. Tvaroh zmiešame s cukrom a vajcom, samostatne pripravíme džem, do ktorého na hustotu pridáme trochu škrobu. Do nasiaknutých sušičiek dáme ako prvú vrstvu tvarohovú plnku, ako druhú džem a vložíme do rúry.

Je možné napchať bagety?

Bagely sa dajú plniť rovnakým spôsobom ako bagety s bagelami
Bagely sa dajú plniť rovnakým spôsobom ako bagety s bagelami

Samozrejme, že môžete. Ale keďže má otvor v šiške väčší priemer, plnenie stojí vyberte hustú, aby zostala v tejto diere. Prvá vrstva, ktorú môžete dať na každý bagel, je vajce rozšľahané so strúhaným syrom – v rúre sa zmení na hustú omeletu a nedovolí plnke uniknúť. Každý bagel môžete tiež položiť na samostatný „doštičku“ voskového papiera a podávať priamo na ňom.

Hlavná vec je zásobiť sa rôznymi sušičkami, bagetami a bagelami: veľké, malé, predĺžené sušičky. Môžete tiež napchať praclíky, o bageloch ani nehovoriac.

Táto odroda pomôže premeniť jednoduché ingrediencie na slávnostné a bude vyzerať krásne na stole. Je to, ako keby ste nepripravovali len každodenné jedlo, ale z jednotlivých dielov poskladali jedlú stavebnicu. Veľmi, viete, zábavné.

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #bagels #sušenieSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREZoradiť podľa obľúbenosti Už ste zaregistrovaný na gastronom.ru? Prihláste sa alebo zanechajte komentár ako hosť

Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik