Týždeň polievky: oplatí sa variť polievku niekoľko dní
Tatiana Obrazcovová 1. februára 2024(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať
Pre mnohé ruské rodiny je polievka tradičným jedlom a nezaobíde sa bez nej ani jeden obed a pre niektorých dokonca večera. Často musíte zapojiť fantáziu, aby ste sa zapáčili každému, pretože každý má iný vkus a len málokomu sa chce pol dňa stáť pri sporáku. Je oveľa jednoduchšie uvariť veľký hrniec na celý pracovný týždeň a mať pokoj, že doma je vždy jedlo. Je pravda, že jesť tú istú polievku päť dní po sebe je nuda. Preto sme pre vás pripravili nápady a recepty, ako si spestriť týždňovú polievku.
Obsah článku:
- Prečo niektoré polievky chutia lepšie na druhý deň
- Vývar na varenie
- pondelok
- utorok
- streda
- štvrtok
- piatok
Prečo niektoré polievky chutia lepšie na druhý deň
Začnime tým, že existujú sýte a ochutené polievky, ktoré sa stanú chutnejšími na druhý a dokonca aj tretí deň po príprave. Ide o známu kapustnicu, boršč a iné polievky na báze bielej kapusty, karfiolu a brokolice. Tajomstvom ich špeciálnej chuti je vitamín C. Produkty rozkladu askorbigenu dodávajú polievkam tento špecifický jas.
Polievky na báze bielej kapusty sú na druhý deň ešte chutnejšie a sýtejšie.
Skúste si uvariť kapustnicu podľa tohto receptu a presvedčte sa o tomto zázraku chémie sami.
Ale také úžasné polievky nebudete jesť viac ako dva alebo tri dni za sebou. Preto vám odporúčame najskôr uvariť vývar.
Vývar na varenie
Všetky gazdinky milujú vývary. Po prvé, správne a chutný varený vývar môže byť nezávislým jedlom a prakticky liekom: nie nadarmo sú chorí ľudia kŕmení vývarom. Ako základ odporúčame použiť tento ľahký a aromatický zeleninový vývar, ktorého recept sme už zverejnili.
Ak uprednostňujete zahrievaciu žltú kuraciu polievku, použite ako základ bohatý kurací vývar vyrobený z celého kurčaťa. Alebo si pripravte seriózny vývar z hovädzích kostí podľa nášho receptu.
Ako základ vezmeme vývar a potom ho každý deň naplníme novými prísadami: obilninami, zeleninou, rezancami, mäsovými guľkami.
pondelok
Dnes pripravujeme ľahkú zeleninovú polievku na začiatok týždňa. Na jeho prípravu môžete použiť rôzne druhy zeleniny, vrátane mrazenej: karfiol a brokolica, mrkva, pór, cuketa, zemiaky, paprika.
Zeleninové polievky sú dobré v každom ročnom období a sú pripravené pomerne rýchlo
Talianske bylinky a bobkový list oživia „posteľ“ a lyžica kyslej smotany v polievke bude v horúčave ako dúšok vychladenej limonády.
utorok
Zvyšky včerajšej zeleninovej polievky rozdrvte v mixéri. Pridajte kúsok masla a priveďte do varu. Toto je základ pyré polievky podľa tohto receptu.
Pridajte k nemu kúsky kuracieho mäsa alebo bielej ryby vyprážané na panvici, huby alebo krevety, krutóny alebo čerstvé bylinky – čokoľvek, čo ste našli v chladničke. A ukáže sa nové jedlo. Vyskúšajte tento recept.
streda
Mnoho polievok na báze obilia je možné prispôsobiť ich zriedením vývarom a pridaním ďalších prísad. Napríklad rassolnik s perličkovým jačmeňom alebo bulgurom sa dá ľahko zmeniť na soljanku pridaním lahôdkového mäsa a olív.
štvrtok
Pridajte knedle. Ak nemáte čas na varenie a bez polievky sa nezaobídete, najmä pre deti, môžete zvyšný vývar dochutiť rezancami, knedľou alebo fašírkou.
Na knedle zmiešame 1 vajce a 5 lyžíc. l. múku, pridajte štipku soli. Zahrejte lyžicu vo vriacom vývare a horúcou lyžicou naberte trochu cesta a vložte ho do panvice s vývarom.
Mäsové guľôčky, podobne ako vývar, je možné pripraviť vopred a zmraziť
Fašírky si môžete vopred zásobiť a pripraviť si ich z mletého moriaka, tresky, kuracieho, hovädzieho alebo bravčového mäsa, časť schovať do mrazničky a časť použiť na prípravu polievky podľa tohto receptu.
piatok
Deti určite potešia mliečne rezance. Príprava podľa tohto receptu vám zaberie len 15 minút.
Polievku rýchlo uvaríte aj z rybích konzerv.
Pri výbere medzi každodenným varením alebo varením vedra pre celú rodinu na týždeň zvážte vkus každého. Často chutné a krásne neznamená ťažké, časovo náročné a drahé. Skúšajte, experimentujte, tvorte a dobrú chuť.
Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #polievkySÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREZoradiť podľa obľúbenosti Už ste zaregistrovaný na gastronom.ru? Prihláste sa alebo zanechajte komentár ako hosť
Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach