elena-fialka 8. apríla 2011 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
VERRINS sú predjedlá a dezerty podávané v pohároch. Gastronomický výraz verrine pochádza zo spojenia slov verre + terrine (sklo + terina), pretože spočiatku boli pochutiny uložené v pohári šupinaté ako terina. Na podávanie sa spravidla používajú poháre alebo malé poháre, ale nie viac ako 200 ml. zdroj: Gastronóm, február 2010 a kniha Verrines, alebo Snacky a dezerty v pohári Verrines
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 minDezertVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUnasekaná mäta – 3 lyžice. l.citrónová šťava – 2 lyžice. l.Dijonská horčica so semenami – 1 lyžička.olivový olej – 1 polievková lyžica. l.Cherry paradajky – 5 ks.kapary – 2 lyžice. l.malé mango – 1 ks.med – 2 lyžičky.sezamový olej – 0,5 lyžičky.varené mrazené krevety – 6 ks. mini poháre – 6 ks (100 ml každý)svetlá sójová omáčka – 2 lyžice. l.malá libanonská uhorka – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpané mango a uhorku nakrájame na malé kocky. Paradajky nakrájame na 4 časti. Vložte mango, paradajky a uhorky vo vrstvách do pohárov. Pokvapkáme dresingom. Ďalšou vrstvou je mäta a kapary. Varte krevety v osolenej vode 1 minútu, opláchnite studenou vodou. Každý pohár ozdobte krevetami. Podávame ako predjedlo pri bufetovom stole.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Verrine sú predjedlá a dezerty podávané v pohároch. Gastronomický výraz verrine pochádza zo spojenia slov verre + terrine (sklo + terina), pretože spočiatku boli pochutiny uložené v pohári šupinaté ako terina. Na podávanie sa spravidla používajú poháre alebo malé poháre, ale nie viac ako 200 ml. zdroj: časopis „Gastronom“, február 2010 a kniha Verrines, alebo Občerstvenie a zákusky v pohári Verrines. Ak má uhorka hrubú šupku, ošúpeme ju.