gastronóm 15. september 2011 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 30 minPraženiečínska kuchyňaObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍškrob – 2 lyžice. l.rastlinný olej – 1 polievková lyžica. l.štipka čili práškusójová omáčka – 1,5 lyžice. l.pretlačený cesnak – 3 strúčikysoľ – 2 lyžičky.sezam (semená) – 2 polievkové lyžice. l.malé uhorky – 700 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky umyjeme a každú pozdĺžne prekrojíme na polovicu.
Krok 2
Posypte uhorky soľou, premiešajte, vložte do cedníka a položte na misku. Po 20 min. Uhorky opláchnite teplou vodou a osušte. Rolujte uhorky v škrobe.
Krok 3
Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Vo woku zohrejte olej, opečte cesnak s mletým čili, 30 sekúnd. Pridajte uhorky, sójovú omáčku a sezamové semienka. Smažte, miešajte, 4 minúty. Ihneď podávajte.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU