Zázvorová marinádová omáčka
gastronóm 24. septembra 2013(6)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaMorenieOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE5–6 cm čerstvého koreňa zázvoru15–20 veľkých okvetných lístkov nakladaného zázvoru1 zväzok zelenej cibule4 strúčiky cesnaku150 ml sójovej omáčky1 polievková lyžica. l. biely vínny ocot3 polievkové lyžice. l. olivový olej Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Čerstvý koreň zázvoru ošúpeme, nakrájame pozdĺžne na tenké plátky, potom na kocky a priečne čo najjemnejšie. Cesnak prelisujeme, ošúpeme a nasekáme. Bielu časť zelenej cibuľky nakrájame nadrobno. Zelenú časť nakrájajte rovnakým spôsobom a odložte.
Krok 2
Nakladané okvetné lístky zázvoru položte jeden na druhý a nakrájajte ostrým tenkým nožom na tenké prúžky.
Krok 3
Na oleji 1 minútu orestujeme zázvor, cesnak a bielu časť zelenej cibuľky. Pridajte ocot a sójovú omáčku a varte na vysokej teplote 2 minúty. Odstráňte z tepla a ihneď pridajte zvyšnú zelenú cibuľu. Omáčku 5 minút ochlaďte, pridajte nakladaný zázvor, potom 30 minút úplne ochlaďte a použite ako marinádu alebo omáčku na ryby, morské plody a tučné mäso.