Elena Shashkina 4. augusta 2023(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Bravčové mäso s baklažánom patrí do kategórie jedál, ktoré sa zvyčajne nazývajú „domáce“ – v tom najlepšom zmysle slova. To znamená, že hovoríme o niečom chutnom, uspokojujúcom, chutnom. Toto je jedlo, ktoré je vítané s radosťou pri rodinnom stole a konzumované bez zanechania stopy. Pripravte bravčové mäso s baklažánom na večeru – a vaši blízki budú veľmi potešení! Jedlo okrem mäsa a „modrých“ zahŕňa paradajky, cesnak a sladkú papriku. Viete si predstaviť, aký aromatický a chutný je tento guláš! No ak ho pred podávaním posypete nasekanými čerstvými bylinkami, bude úplne úžasný.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minPraženieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbravčové filé – 600 gcibuľa – 1 ks.cesnak – 2 strúčikybaklažán – 2 ks.sladká paprika – 1 ks.veľké paradajky – 1 ks.olivový olej – 2 lyžice. l.bazalka – 2 vetvičkysoľ, čerstvo mleté čierne korenie – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na jedlo. Bravčové filé umyjeme a osušíme. Nakrájajte na malé kocky a vložte do misky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame.
Krok 2
Baklažán, sladkú papriku a paradajky umyte, osušte papierovými utierkami. Sladkú papriku prekrojte pozdĺžne na polovicu, odstráňte semená a blany. Dužinu nakrájajte na malé kocky.
Krok 3
Paradajku a baklažán nakrájajte oddelene na malé kocky so zameraním na veľkosť kúskov mäsa. Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej. Vložte do nej cibuľu a cesnak. Brown za stáleho miešania na miernom ohni päť minút.
Krok 4
Pridajte bravčové mäso k cibuli. Za stáleho miešania smažte asi päť minút. Pridajte nakrájaný baklažán a papriku. Smažte na strednom ohni za občasného miešania, kým zelenina nezmäkne.
Krok 5
Bazalku umyte a osušte. Odstráňte listy z konárov a jemne nakrájajte. Pridajte bazalku na panvicu s bravčovým mäsom a zeleninou. Soľ a korenie podľa chuti. Môžete dochutiť sušenými bylinkami.
Krok 6
Bravčové mäso a baklažán varte na strednom ohni 5-7 minút. Ihneď podávame s ľubovoľnou prílohou (výborná je zemiaková kaša alebo varená ryža).
UŽITOČNÉ RADY
Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, nie všetky baklažány by mali byť vopred ošetrené (soľ, počkajte, kým pustí šťavu, opláchnite a vysušte). Drobné sezónne ovocie však nie je takmer vôbec horké, ako to, ktoré sa predáva v obchodoch po celý rok.
MIMOchodom
Tento recept možno použiť na varenie nielen bravčového, ale aj kuracieho alebo morčacieho mäsa. Hodí sa aj nadrobno nakrájané hovädzie mäso, ale malo by sa dusiť asi o dvadsať minút viac, ako je odporúčané v recepte.