Broskyňové korenie s citrónovou trávou a zázvorom

Broskyňové korenie s citrónovou trávou a zázvorom

gastronóm 25. novembra 20135,00(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 2 varenie: 1 hodinaPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg pevných, aromatických malých broskýň alebo nektáriniek3 limetky4 cm čerstvého koreňa zázvoru2 stonky citrónovej trávy350 g hnedého cukru120 ml bieleho vínneho octu Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Broskyne ošúpeme. Ak sa neodlepí, po vypáčení nožom urobte na každej broskyni rez v tvare kríža a ponorte ju na 30 sekúnd do vriacej vody. Potom prelejte ľadovou vodou – šupka sa ľahko stiahne.

Krok 2

Broskyne nakrájame pozdĺžne na štvrtiny a zbavíme kôstok. Každú štvrtinu prekrojíme priečne na 3 časti.

Krok 3

Z citrónovej trávy odrežte vrch a spodok a nechajte asi 6 cm spodnej časti. Odstráňte sušené vonkajšie listy. Vezmite široký, ťažký sekáčik a plôškou udrite do stonky, aby ste ju sploštili, alebo ju rozdrvte valčekom.

Krok 4

Zázvor ošúpeme a nakrájame na tenké prúžky. Pomocou špeciálneho noža zbavte limetky kôry a vytlačte šťavu.

Krok 5

V hrnci zmiešame cukor, ocot a 100 ml vody. Priveďte do varu, pridajte citrónovú trávu, kôru a zázvor.

Krok 6

Po 5 min. pridať broskyne. Privedieme do varu a na miernom ohni za občasného miešania varíme 20 minút. Na samom konci pridajte limetkovú šťavu a odstráňte z tepla. Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite. Podávajte s tučnou hydinou a mäsom, ako aj so syrmi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik