gastronóm 30. júna 20215,00 (2)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu
Nádherná rozmanitosť zeleninového soté, ktoré nikdy neomrzí.
zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 1 hodinaPrázdneŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIE2 kg baklažánov1 kg zrelých paradajok500 g paradajkovej passata (paradajkový pretlak)Po 30 g píniových orieškov, nepražených mandlí a lúpaných pistácií50 g hrozienok70 g kapary100 ml olivového oleja80 ml vínneho octu1 šálka múky2 polievkové lyžice. l. hnedý cukor0,5 lyžičky. suché oreganosoľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mandle a pistácie nasekajte oddelene, nie príliš jemne. Čerstvé paradajky nakrájame na veľké kocky, zmiešame s 2/3 kapary a oreganom. Smažte v hrnci v 2 polievkové lyžice. l. olej na strednom ohni, 3-4 minúty.
Krok 2
Pridáme passatu, cukor, soľ a korenie, prikryjeme a dusíme 15 minút.
Krok 3
Baklažány nakrájame na 2 cm kocky, obalíme v múke a soli a po dávkach opražíme na oleji. Vysušte na papierových utierkach.
Krok 4
Do pripravenej paradajkovej omáčky pridajte zvyšné kapary, polovicu hrozienok, píniové oriešky a mandle. Zatvorte veko a nechajte pôsobiť 20 minút.
Krok 5
Pridajte zvyšné ingrediencie vrátane pistácií a pridajte ocot. Vložte do sterilizovaných pohárov, prikryte viečkami a pasterizujte poháre caponaty 10–15 minút. Úplne zatvorte, otočte a nechajte vychladnúť.