Cícerové a tekvicové rezne s omáčkou

Môj magnet 22. februára 20244,60(75)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Lahodné a výživné cícerové rezne s tekvicou a pikantnou omáčkou budú výborným obedom či večerou nielen pre vegetariánov, ale aj pre ľudí dodržiavajúcich pôst. Recept na vegetariánske rezne bohaté na bielkoviny je celkom jednoduchý. Cícer je ale potrebné pripraviť vopred tak, že ho namočíte asi na deň do studenej vody. A tekvica bude musieť byť pečená. Cícerové rezne ideálne doplní domáca mexická salsa – do receptu sme zaradili aj jej prípravu.

zložitosť: priemer Kalórie: 446,85 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina 40 minút Použité: 16,57 g/14,68 g/66,90RúraPečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIENa kotlety:200 g cíceru1/2 lyžičky. čerstvo mleté ​​čierne korenie1/4 lyžičky. kajenské korenie400 g tekvicovej dužiny1/3 šálky strúhanky plus viac na obaľovanie3 strúčiky cesnaku1 polievková lyžica. l. citrónová šťava1 vajce1 polievková lyžica. l. hnedý cukor1/4 lyžičky. mletá škorica1 polievková lyžica. l. kari2 lyžičky. mletý kmínPre salsu:pol čili papričky2 zelené cibule1/2 – 1 lyžička. citrónová šťava2 malé paradajky2 polievkové lyžice. l. olivový olejsoľčerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cícer namočte na 12–24 hodín do studenej vody, potom dôkladne prepláchnite, zalejte čerstvou studenou vodou a varte do mäkka, 1–2 hodiny sceďte. Rúru predhrejeme na 190°C. Dužinu tekvice nakrájame na kocky, posypeme cukrom a škoricou a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15–20 minút, kým nezmäknú.

Krok 2

Vo väčšej mise zmiešame vajíčko s citrónovou šťavou, soľou a korením, pridáme hrášok a nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme strúhanku. Pridáme upečenú tekvicu a dobre premiešame, tekvicu zľahka roztlačíme. Misku prikryte potravinovou fóliou a dajte na 1 hodinu do chladničky.

Krok 3

Hotové mleté ​​mäso rozdelíme na 12 častí a vytvarujeme okrúhle rezne. Obalíme z oboch strán v strúhanke. Na širokej panvici rozohrejeme olivový olej a rezne na strednom ohni opekáme 3-4 minúty. z každej strany do zlatohneda a chrumkava.

Krok 4

Na salsu nakrájajte paradajky na malé kocky. Z chilli papričky odstráňte semienka a nasekajte. Zelenú cibuľu nakrájajte na tenké plátky. Všetky ingrediencie zmiešame, pridáme soľ, korenie a salsu dochutíme citrónovou šťavou podľa chuti. Nechajte pôsobiť aspoň 10 minút. Horúce karbonátky položte na taniere a podávajte so zeleným šalátom a salsou.

MIMOchodom

Turecký hrášok, ako sa cíceru tiež hovorí. a tekvicu je možné kombinovať v rôznych jedlách. Uvaríte s nimi nielen rezne, ale napríklad aj šalát s tahini dresingom, pikantné kari či marocký guláš.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Salsa je tradičná mexická omáčka (nazývaná aj červená) vyrobená z drvených paradajok a čili papričiek s prídavkom korenia. Ak nemáte čas na jeho prípravu, môžete použiť hotovú omáčku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik