Čo variť z mletého moriaka: 6 nápadov, ktoré sú užitočné vo všetkých ohľadoch

Čo variť z mletého moriaka: 6 nápadov, ktoré sú užitočné vo všetkých ohľadoch

Čo variť z mletého moriaka: 6 nápadov, ktoré sú užitočné vo všetkých ohľadoch

gastronóm 9. februára 20245,00(2)Pridať k obľúbenýmzdieľať

Neviete čo pripraviť z mletej morky? Odpovieme na všetky otázky. A my vám podrobne povieme, ako robiť všetko správne, aby to bolo chutné, rýchle a šťavnaté. Mletá morka diétny a veľmi zdravý produkt. Môžete z neho vymyslieť stovky jedál a získať maximálne zdravotné výhody, zlepšiť fungovanie srdca, gastrointestinálneho traktu a nervového systému.

morčacie rezne

Obsah:

  • Kľúčové výhody pozemného Turecka
  • Mleté morčacie rezne na panvici
  • Mleté morčacie mäsové guľky s hubovou omáčkou
  • Mleté morčacie knedle
  • Mleté morčacie rezne s cuketou
  • Cuketový kastról s paradajkami a mletou morkou
  • Morčacie fašírky s mandľami

Mletá morka je to zdravšia a menej tučná alternatíva mnohých druhov mletého mäsa.

Kľúčové výhody pozemného Turecka

  • Minimálny obsah tuku. Morčacie mäso je diétne. Táto skutočnosť pomáha „neupchávať“ telo zbytočnými toxínmi. Nízky obsah tuku je zároveň kompenzovaný ďalším dôležitým faktorom Mletá morka je skutočne bohatá na bielkoviny.
  • Nedostatok tuku podporuje obsah veľkého množstva užitočných vitamínov a minerálov pomáha to predchádzať problémom s kardiovaskulárnym systémom.
  • Okrem vysokého obsahu bielkovín obsahuje mleté ​​mäso všetkých 9 pre telo tak potrebných aminokyselín.
  • Podporujú rast a regeneráciu buniek a zvyšujú tok síl. Navyše sú ľahko stráviteľné.
  • Morka mletá je plná užitočných prvkov: zinok, fosfor, železo (a pod.) Priaznivo pôsobia na štítnu žľazu, rast a silu kostí a imunitu. Navyše podporujú produkciu energie.
  • A, samozrejme, vitamíny. Turecko je známe tým, že je bohaté na vitamíny B (B3IN6IN12). Mozgová a fyzická aktivita, tvorba energie To všetko by bez vitamínu B nebolo možné.

Mletá morka v bežnej strave správna voľba! V našom výbere nájdete recepty na všetky príležitosti.

Mleté morčacie rezne na panvici

Náš recept sa mierne líši od tradičných možností. Mleté mäso obsahuje rozšľahané vajcia a smotanu, vďaka čomu sú rezne neskutočne jemné, nadýchané a šťavnaté. Morčacie prsia obsahujú obrovské množstvo vitamínov a minimum kalórií, sú dobrou alternatívou k teľacím, bravčovým alebo kuracím rezňom. Stačí pridať obľúbenú prílohu a plnohodnotná večera je hotová.

Mleté morčacie rezne
Mleté morčacie rezne

Na varenie 4Potrebných 6 porcií rezňov:

  • morka mletá 900 g
  • maslo 120 g
  • vajce 1 kus
  • smotana 33% tuku 200 ml
  • rastlinný olej na vyprážanie podľa potreby
  • tymián 1 vetvička
  • červený prístav 100 ml
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie ochutnať
  • soľ
  1. Na prípravu rezňov zmiešame mletú morku s 80 g mäkkého masla. Dôkladne premiešajte, aby ste získali mleté ​​mäso jednotnej konzistencie.
  2. Vajíčka zľahka rozšľaháme so smotanou metličkou. Pridáme soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie. Miešajte. Výslednú zmes nalejte do mletej morky. Miešajte. Môžete pridať ešte trochu soli a korenia.
  3. Výsledné mleté ​​mäso miesime 10 minút a pravidelne ho porážame na pracovnej ploche. Aby sa vám nelepil na ruky, namočte ich studenou vodou. Formujte kotlety.
  4. Vo veľkej panvici zohrejte rastlinný olej. Uložíme kotlety a opečieme z oboch strán do zlatista. Preložíme na teplý tanier a prikryjeme fóliou. Nechajte pôsobiť 5 minút.
  5. Tymián umyjeme a osušíme. Odstráňte listy z vetvy. Do panvice, kde sa vyprážali rezne, nalejeme portské víno. Priveďte do varu. Pridáme tymián a na prudkom ohni dusíme, kým sa nezredukuje na tretinu.
  6. Pridajte zvyšné maslo na panvicu. Miešajte na strednom ohni, kým sa úplne neroztopí. Pridajte trochu soli a korenia. Rezne poukladáme na taniere a prelejeme výslednou omáčkou z panvice.

Mleté morčacie mäsové guľky s hubovou omáčkou

Jemné, pikantné mleté ​​morčacie mäsové guľky s hubovou omáčkou sú skvelou voľbou na večeru alebo obed. Fašírky odporúčame podávať so zemiakovou kašou. Ukazuje sa, že je domáce a neuveriteľne chutné. A hubová omáčka premení obyčajné mleté ​​morčacie fašírky na špeciálne jedlo, ktorému nikto neodolá.

Mleté morčacie mäsové guľky s hubovou omáčkou
Mleté morčacie mäsové guľky s hubovou omáčkou

Na varenie 4Potrebných 6 porcií mäsových guľôčok:

  • morka mletá 600 g
  • biely chlieb 80 g
  • mlieko 80 ml
  • biela cibuľa 1/2 ks.
  • rastlinný olej na vyprážanie 3–4 lyžice. l.
  • kôpor 3 pobočky
  • soľ ochutnať

Na omáčku:

  • biela cibuľa – 1/2 ks.
  • lesné huby – 400 g
  • maslo – 30 g
  • múka – 2 lyžice. l.
  • kurací vývar – 240 ml
  • suché biele víno – 60 ml
  • smotana 20% tuku – 4 lyžice. l.
  • soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie – podľa chuti
  1. Pripravte mleté ​​morčacie mäsové guľky. Z plátkov chleba odrežeme kôrku, strúhanku zalejeme studeným mliekom a necháme 15 minút pri izbovej teplote.
  2. Polovicu cibule nakrájame veľmi nadrobno. Pridajte k mletému mäsu. Chlieb zľahka stlačte. Preložíme na mleté ​​mäso s cibuľou. Podľa chuti osolíme a pomleté ​​mäsové guľky dôkladne prehnetieme. Uchovávajte v chladničke, kým nie je pripravený na použitie.
  3. Pripravte omáčku. Polovicu cibule nakrájame nadrobno. Očistite a umyte huby. Klobúky oddeľte od stoniek a nakrájajte na veľké plátky. Nohy nakrájame na malé kocky.
  4. Varte za stáleho miešania na miernom ohni 35 minút. Pridáme klobúčiky, posypeme múkou a zalejeme smotanou, vývarom a vínom. Miešajte a priveďte tekutinu do varu, potom okamžite znížte teplotu na minimum.
  5. Vo veľkej panvici rozpustite maslo. Vložte do nej cibuľu a za stáleho miešania opražte 2 minúty. Pridajte nasekané stonky húb. Smažte na miernom ohni 5 minút.
  6. Pridáme klobúčiky húb a posypeme múkou. Zalejeme smotanou, vývarom a vínom. Premiešame a na silnom ohni privedieme do varu. Potom znížte na minimum a varte 5 minút.
  7. Z mletého mäsa vytvorte fašírky o niečo väčšie ako orech. Vložíme do hubovej omáčky a prikryté dusíme 15–20 minút. Umyte kôpor, osušte a nakrájajte, odstráňte veľké stonky. Posypeme ňou mäsové guľky v omáčke. Môžeme podávať s grilovaným chlebom.

Mleté morčacie knedle

Mleté morčacie knedle sú vhodné pre ľudí, ktorí dodržiavajú správnu, vyváženú stravu. V náplni nie je nič zbytočné: obsahuje iba šťavnaté mäso z morčacieho stehna, cibuľu a korenie. A použitie hotového vysokokvalitného cesta zjednodušuje proces a robí ho rýchlym, jednoduchým a príjemným. Recept na cesto nájdete tu.

Mleté morčacie knedle
Mleté morčacie knedle

Na varenie 150200 morčacích knedlí, ktoré potrebujete:

  • Cesto na halušky, vymiesené z 500 g múky
  • mletá morka – 1 kg
  • stredná cibuľa – 2 ks.
  • soľ – 8 g
  • čierne korenie – 1/2 lyžičky.

Na varenie:

  • bobkový list – 2 ks.
  • soľ – 2 lyžičky. so šmýkačkou
  • čierne korenie 10 hrách
  • cesnak 2 klinčeky

Na odoslanie:

  • čerstvé hrubo mleté ​​čierne korenie
  • kyslá smotana
  1. Knedlové cesto vymiesime s morkou. Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte na kuchynskej linke 30 minút.
  2. Na plnenie morčacích knedlí ošúpeme cibuľu. Jemne nakrájajte.
  3. Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme cibuľu a dôkladne premiešame. Ak máte stojanový mixér, nainštalujte plochý nástavec (stierku) a pomlete mäso 35 minút. Hotové mleté ​​mäso bude lesklé a homogénne. Misku prikryte potravinovou fóliou a dajte na 30 minút do chladničky.
  4. Z knedľového cesta odrežeme malý kúsok a vytvarujeme valček s priemerom 2 cm. Kusy cesta poukladáme do kôpky múky. Každý kúsok cesta vyrovnajte na kotúč a potom rozvaľkajte na tenký koláč.
  5. Do stredu každej tortilly položte lyžičku morčacej plnky a okraje cesta pritlačte. Hotové halušky poukladáme v radoch na pomúčenú dosku. Halušky určené na mrazenie uložíme na tácku, ktorá sa zmestí do mrazničky.
  6. Vo veľkom hrnci uvarte vodu so soľou, bobkovým listom, zrnkami čierneho korenia a strúčikmi cesnaku. Vložíme porciu knedlí a varíme 23 minúty potom, čo halušky vyplávajú na povrch. Knedle podávajte horúce.

Mleté morčacie rezne s cuketou

Mleté morčacie kotlety s cuketou sú vždy jemné, šťavnaté a veľmi chutné. Nepochybujeme, že sa určite udomácnia vo vašom rodinnom jedálničku a ich príprava sa stane dobrou tradíciou. Kotlety sa uvaria veľmi rýchlo, no aj tak chceme venovať pozornosť 4. kroku receptu: nastrúhanú cuketu treba vytlačiť z prebytočnej tekutiny, inak budú rezne vyzerať skôr ako palacinky. Všetky ostatné kroky v recepte väčšinou nevyvolávajú otázky a uspejú aj začínajúci kuchári.

Mleté morčacie rezne s cuketou
Mleté morčacie rezne s cuketou

Na varenie 4Potrebujete 6 porcií morčacích rezňov:

  • mletá morka – 600 g
  • malá cuketa – 1 ks. (približne 500 g)
  • stredne veľká cibuľa – 1 ks.
  • petržlen – 5 vetvičiek
  • strúhanka – 3 lyžice. l.
  • maslo – 20 g
  • rastlinný olej na vyprážanie – podľa potreby
  • soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie – podľa chuti
  1. Na prípravu morčacích rezňov cuketu umyte, ak je šupka hrubá, ošúpte ju. Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle, potom ju jemne osolíme a vložíme do cedníka. Nechajte pôsobiť 15 minút.
  2. Cibuľu ošúpeme a nakrájame veľmi jemne. Petržlenovú vňať opláchneme tečúcou vodou, osušíme roztieraním na papierové utierky. Odstráňte listy z konárov a jemne nakrájajte.
  3. Vložte petržlenovú vňať a cibuľu do misky s morčacím filé, ktoré prešlo cez mlynček na mäso. Pridáme strúhanku a mäkké maslo. Soľ, korenie a dôkladne premiešajte.
  4. Nastrúhanú cuketu roztlačte rukami, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu. Pridajte do mletého moriaka. Opäť dôkladne premiešajte. Môžete pridať ešte trochu soli a korenia.
  5. Z výsledného mletého mäsa vytvorte kotlety. Na panvici zohrejte rastlinný olej. Vyprážajte kotlety z oboch strán do zlatista. Ihneď podávajte.

Cuketový kastról s paradajkami a mletou morkou

Kastról s cuketou, mletým mäsom a paradajkami zdravá alternatíva mäsového koláča. Ale na rozdiel od koláčov, kde sa musíte dlho popasovať s cestom, je tento kastról veľmi jednoduchý na prípravu. A vzhľadom na to, že sa varí v rúre, vždy sa ukáže rýchlo, veľmi šťavnaté a chutné. Stačí pridať ľahký šalát zo sezónnej zeleniny a zdravá večera pre celú rodinu je hotová.

Cuketový kastról s paradajkami a mletou morkou
Cuketový kastról s paradajkami a mletou morkou

Na varenie 4Na 6 porcií morčacieho kastróla potrebujete:

  • morka mletá 450 g
  • Mozzarella 300 g
  • stredná cuketa 4 ks. (približne 500 g)
  • jemne nakrájané paradajky – 600 g
  • cibuľa – 1 ks.
  • sladká zelená paprika – 1 ks.
  • biely chlieb 4 plátky
  • sušené oregano – 2 lyžičky.
  • bazalka – 5 vetvičiek
  • petržlen – 5 vetvičiek
  • vločky čili papričky
  • olivový olej
  • soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie
  1. Na prípravu cuketového kastróla s mletým morčacím mäsom si predhrejte rúru na 175 °C. Cuketu nakrájajte pozdĺžne na plátky hrubé 7–8 mm, poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne osoľte. Vložte plech na pečenie do rúry a pečte cuketu 15-20 minút.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Odstráňte semená a blany z papriky. Cibuľu a papriku nakrájame na malé kocky, cesnak nasekáme.
  3. Vo veľkom rozohrejte olivový olej…
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik