Cuketové predjedlo s paradajkami a syrom

gastronóm 29. augusta 20215,00 (5)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu

Cuketové predjedlo na taliansky spôsob alebo stredomorské – tak by sa dalo nazvať toto aromatické jedlo podľa jeho zloženia. Ale bez ohľadu na to, ako to nazvete, vždy to bude chutné.

zložitosť: ľahko Kalórie: 338,33 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 h 10 min Použité: 14,34 g/25,00 g/13,15BlenderGril/BBQRúraVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ6 malých cukiet alebo cukety4 veľké ružové paradajky4 strúčiky cesnaku4 vetvičky tymiánu1 vetvička rozmarínu250 g strúhanej mozzarelly na pizzu150 g syra70 ml olivového olejačerstvo mleté ​​čierne koreniesoľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Tekvicu/cuketu nakrájajte pozdĺžne na 1 cm hrubé plátky a potom nakrájajte na kúsky, ktoré sa úhľadne zmestia do obdĺžnikovej tortovej formy.

Krok 2

Paradajky nakrájame na 5 mm hrubé plátky. Ošúpaný cesnak, tymian a lístky rozmarínu nasekajte, vložte do mixéra, pridajte soľ a olej. Šľaháme do hladka.

Krok 3

Tortovú formu vymastíme pripraveným maslom a navrstvíme zeleninu. Každú vrstvu pokvapkáme bylinkovým olejom a posypeme mozzarellou.

Krok 4

Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 170°C 30 minút. Posypeme rozdrobeným syrom feta a dáme na 10 minút pod gril. Predjedlo podávajte teplé.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik