gastronóm 29. augusta 20215,00 (5)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu
Cuketové predjedlo na taliansky spôsob alebo stredomorské – tak by sa dalo nazvať toto aromatické jedlo podľa jeho zloženia. Ale bez ohľadu na to, ako to nazvete, vždy to bude chutné.
zložitosť: ľahko Kalórie: 338,33 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 h 10 min Použité: 14,34 g/25,00 g/13,15BlenderGril/BBQRúraVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ6 malých cukiet alebo cukety4 veľké ružové paradajky4 strúčiky cesnaku4 vetvičky tymiánu1 vetvička rozmarínu250 g strúhanej mozzarelly na pizzu150 g syra70 ml olivového olejačerstvo mleté čierne koreniesoľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Tekvicu/cuketu nakrájajte pozdĺžne na 1 cm hrubé plátky a potom nakrájajte na kúsky, ktoré sa úhľadne zmestia do obdĺžnikovej tortovej formy.
Krok 2
Paradajky nakrájame na 5 mm hrubé plátky. Ošúpaný cesnak, tymian a lístky rozmarínu nasekajte, vložte do mixéra, pridajte soľ a olej. Šľaháme do hladka.
Krok 3
Tortovú formu vymastíme pripraveným maslom a navrstvíme zeleninu. Každú vrstvu pokvapkáme bylinkovým olejom a posypeme mozzarellou.
Krok 4
Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 170°C 30 minút. Posypeme rozdrobeným syrom feta a dáme na 10 minút pod gril. Predjedlo podávajte teplé.