Cuketový koláč so syrom a paradajkami

Natália 11. október 20200,00Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Cuketový koláč so syrom a paradajkami sa najlepšie pripravuje zo sezónneho ovocia – najjemnejšieho a najchutnejšieho. Celkovo vzaté, skvelá možnosť občerstvenia na leto! Skúste si vybrať malé cukety s malým priemerom a tie najzrelšie, ale silné, sladké paradajky. Je lepšie brať mladý cesnak – šťavnatý, nie príliš silný. Recept na tento koláč je celkom jednoduchý, aj keď nie rýchly. Áno, a nasiaknutie bude chvíľu trvať! Ale všetko vaše úsilie bude v plnej miere odmenené potešením vašich blízkych, ktorí vás viac ako raz požiadajú, aby ste ako prídavok urobili cuketový koláč.

zložitosť: ľahko Porcie: 12 varenie: 1 hodinaRaňajkyVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍcuketa – 1 kgvajcia – 2-3 ks.soľ – 2 lyžičky.soľ – 2 lyžičky.múka – 160 grastlinný olej na vyprážanie – podľa potrebytvrdý syr – 100 gcesnak – 2 strúčikykôpor alebo petržlen – podľa chutiparadajky – 300 – 350 gmajonéza – 250 – 300 ml Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie na koláč. Cuketu umyjeme a osušíme. Ak sú mladé, nešúpte ich. Nastrúhajte na hrubom strúhadle do misky, jemne osoľte a nechajte 10 minút. Potom vytlačte šťavu.

Krok 2

Nastrúhanú dužinu z cukety preložíme do čistej misy. Pridáme vajcia, soľ, prášok do pečiva a premiešame. Pridáme múku a vymiesime cesto (malo by mať konzistenciu palaciniek).

Krok 3

Z výsledného cuketového cesta upečieme na panvici niekoľko palaciniek, ktoré z oboch strán opečieme. Nádobu pravidelne namažte rastlinným olejom. Palacinky necháme vychladnúť.

Krok 4

Pripravte si „krém“ na koláč. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Umyte zeleninu, osušte a jemne nakrájajte. Skombinujte s cesnakom, strúhaným syrom a majonézou, premiešajte.

Krok 5

Paradajky umyte, osušte, nakrájajte na tenké kolieska alebo plátky. Každú palacinku namažte „smotanou“ a navrch rozložte paradajky. Zásobník. Vrch zakryte „krémom“. Vložte do chladničky na 2-3 hodiny. Ozdobte podľa želania.

UŽITOČNÉ RADY

Pamätajte, že je veľmi dôležité vytlačiť šťavu z nastrúhanej cukety na kôru takéhoto ľahkého koláča (pozri prvú fázu prípravy), inak sa cesto ukáže ako príliš tekuté a budete musieť pridať viac múky .

MIMOchodom

Polovicu majonézy na namáčanie cuketového koláča so syrom a paradajkami je možné nahradiť dobrou, hustou prírodnou kyslou smotanou: chuť jedla bude oveľa jemnejšia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik