Domáca tinktúra z brusníc
gastronóm 17. januára 20245,00 (1)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu
Lahodnú domácu brusnicovú tinktúru si ľahko pripravíte vo vlastnej kuchyni, aj keď ste nič podobné ešte nikdy nerobili. Všetko, čo potrebujete, je zrelé bobule, cukor a kvalitná vodka! Mimochodom, môžete použiť aj mrazené brusnice, ale čerstvé, samozrejme, budú fungovať lepšie. Recept na výrobu tinktúry doma je jednoduchý a jednoduchý: nalejte bobule do trojlitrovej nádoby, pridajte cukor, vodku a počkajte mesiac a pol. Vaša trpezlivosť bude plne odmenená: po tomto čase získate nádherný likér s vynikajúcou sladkokyslou chuťou, ktorú ocenia všetci milovníci takýchto nápojov.
zložitosť: ľahko Kalórie: 1221,60 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 2,63 g/1,88 g/81,24PiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEBrusnice – 1,5 kgcukor – 180 gvodka – 1,5 l Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte brusnice. Pretrieďte, odstráňte poškodené a pokazené bobule, potom opláchnite tečúcou studenou vodou a osušte a rozložte na papierovú utierku.
Krok 2
Pripravte si trojlitrovú nádobu na tinktúru. Umyte saponátom na riad a dobre osušte. Nalejte pripravené brusnice do trojlitrovej nádoby.
Krok 3
Pridajte cukor a vodku do pohára s brusnicami. Zatvorte a niekoľkokrát dôkladne pretrepte. Cukor by sa mal rozpustiť. Môžete jemne premiešať dlhou lyžicou.
Krok 4
Nádobu umiestnite na tmavé miesto (napríklad do kuchynskej skrinky). Nechajte pri izbovej teplote 1,5 mesiaca. Nádoba s tinktúrou sa má vybrať raz denne a niekoľkokrát pretrepať.
Krok 5
Po 1,5 mesiaci preceďte brusnicovú tinktúru cez niekoľko vrstiev gázy alebo tenkej bavlnenej látky. Nalejte do fliaš a uzavrite. Nechajte ešte 2 týždne, potom začnite ochutnávať.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Domáca tinktúra z brusníc, zapečatená, je dokonale skladovaná niekoľko rokov. Prirodzené zrážky sa považujú za celkom normálne.
MIMOchodom
Podľa receptu na domácu brusnicovú tinktúru si môžete pripraviť podobnú z iných bobúľ, napríklad brusníc alebo arónie. V druhom prípade môžete do nápoja pridať pol lyžičky kyseliny citrónovej.