Dusená fazuľa s párkami a zemiakovou kašou

Môj magnet 13. marca 20225,00(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Ak chcete pripraviť výdatné a chutné jedlo pre celú rodinu, urobte si dusenú fazuľu s klobásou a zemiakovou kašou. Je to jedlo bohaté na bielkoviny, živočíšne aj rastlinné. 100 gramov fazule obsahuje 22 gramov bielkovín, ktoré telo dokonale vstrebe. Fazuľa, vrátane konzervovanej, je bohatá na vitamíny skupiny B a esenciálne aminokyseliny a jej šupka obsahuje dostatok vlákniny, ktorá prospeje tráveniu. Gurmáni vedia, že biela fazuľa má zvláštnu, krémovú chuť. Fazuľa má len jednu nevýhodu, ako každá strukovina, vyžaduje predmáčanie a dlhé varenie. Ale v našom recepte na dusenú fazuľu s klobásou a zemiakovou kašou nemusíte fazuľu variť – stačí pridať konzervovanú bielu fazuľu. Môžete si vybrať akékoľvek klobásy podľa vašej chuti. Miska bude chutnejšia, ak namiesto párkov použijete surové údené alebo varené údené výrobky, môžete si vziať kúsky šunky alebo akejkoľvek klobásy; Hlavnou vecou nie je šetriť na bylinkách a koreninách – vďaka nim bude dusená fazuľa s klobásou aromatickejšia a jasnejšia.

zložitosť: priemer Kalórie: 629,26 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 31,37 g/37,35 g/41,81PraženieDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g bielej fazule z konzervy400 g paradajok v s/s175 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru8 klobás2 polievkové lyžice. l. Dijonská horčica1 stredná cibuľa1 zväzok petržlenu2-3 strúčiky cesnaku1 polievková lyžica. l. rastlinný olejNa zemiakovú kašu:4-5 zemiakov150 ml mliekaštipka soli Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Varte vodu, pridajte zemiaky. Osolíme a varíme 10 minút do mäkka. Zalejte teplým mliekom a ponorným mixérom rozmixujte na pyré. Na panvicu položte pokrievku, prikryte utierkou a nechajte.

Krok 2

Odstráňte stonky z petržlenu a uložte ich do nádoby. Listy nasekáme nadrobno. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Zahrejte panvicu s rastlinným olejom, smažte cibuľu do zlatohneda po dobu 5 minút. Pridajte cesnak a varte 2 minúty za stáleho miešania.

Krok 3

Vložte klobásy do panvice a smažte 5 minút.

Krok 4

Pridáme paradajky a horčicu, zalejeme vývarom a na prudkom ohni dusíme 5 minút. Pridáme fazuľu, pridáme petržlenovú vňať, prikryjeme a dusíme ďalších 5-7 minút, kým sa párky nezaparia.

Krok 5

Zemiakovú kašu rozdelíme do misiek, na vrch poukladáme párky a fazuľu a ihneď podávame.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 3,92 g (4,90 % dennej hodnoty) • tuky 5,50 g (6,11 %) • sacharidy 11,23 g (6,68 %) vláknina 1,91 g (6, 37 %) • kcal 108,78 (6,04 %) • SFA 1,78 g (8,90 %) • sodík 408,40 mg (28,17 %) • celkový cukor 1,56 g (3,12 %) )

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik