Džem z melónovej kôry s limetkou
gastronóm 7. december 20134,50 (4)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minútVarenieObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 stredne tenký vodný melón (iba kôra)1,3 kg cukru3 limetky Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Odrežte všetky tmavozelené vonkajšie šupky a všetky svetloružové vnútorné šupky z šupiek vodného melónu. Odvážte šupky – budete potrebovať 1 kg. Dužinu kôry nakrájajte na kocky so stranou 1–1,5 cm, vložte do misky.
Krok 2
Limetky dôkladne umyjeme kefou, pozdĺžne rozpolíme, potom priečne nakrájame na tenké plátky a zmiešame s kôrou z melónu. Všetko nalejte cukrom, premiešajte, nechajte 2 hodiny a potom vložte do chladničky na ďalších 8-12 hodín.
Krok 3
Zmes privedieme na izbovú teplotu, preložíme do misky na prípravu džemu. Priveďte do varu na silnom ohni, znížte na minimum, zbavte peny a varte 25 minút. Odstráňte z tepla, ochlaďte 3 hodiny, znova priveďte do varu a varte 10–15 minút. Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.