Gazpacho s paradajkovým ľadom

Môj magnet 6. júla 20235,00(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Studené zeleninové gazpacho je jednou z hlavných letných polievok. Ide o ľahkú a osviežujúcu pyré z paradajok a papriky, do ktorej sa najčastejšie pridáva cibuľa (nie nevyhnutne cibuľa, môžete použiť sladkú červenú cibuľku alebo šalotku) a cesnak. Polievkový základ je najlepšie rozšľahať v sklenenom mixéri alebo ponorným mixérom, polievka tak bude hladšia. Pre dokonalú textúru pretlačte gazpacho cez sitko. Rozdiel medzi naším receptom a klasickým je pridanie ľadu z paradajkovej šťavy. Tento ľad vám umožní ďalej chladiť polievku v horúcom dni bez toho, aby ju riedil, ale iba zvýraznil chuť čerstvej zeleniny.

zložitosť: ľahko Kalórie: 36,70 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 20 min Pridať. čas: 3 hodiny Použité: 1,61 g/0,24 g/7,31Prvý chod: polievkaRýchloINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ250 ml paradajkovej šťavy5-6 zrelých paradajok1 červená paprika1 cibuľa1 uhorka2 strúčiky cesnaku2 vetvičky bazalky2 polievkové lyžice. l. vínny ocot1 lyžička. Saharasoľčerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajkovú šťavu osolíme, okoreníme, nalejeme do formičiek na ľad a zmrazíme.

Krok 2

Papriku pozdĺžne rozrežte a odstráňte semená a blany. Polovičky papriky, paradajky, cibuľu a cesnak nakrájame nahrubo. Zmiešajte zeleninu a pyré v mixéri, až kým nebude hladká. Nalejte vínny ocot, soľ, korenie a cukor a premiešajte. V prípade potreby zriedime studenou prevarenou vodou na požadovanú hustotu a skladujeme v chladničke.

Krok 3

Nasekajte listy bazalky. Uhorku nakrájajte na veľmi malé kocky. Nalejte gazpacho do pohárov alebo malých misiek, pridajte kocky paradajkového ľadu a uhorky, posypte bylinkami a čiernym korením.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Počas šľahania pridajte k zelenine olivový olej – polievka bude trochu ľahšia, ale získa jemnosť a hladkosť emulzie, ako aj ďalší odtieň arómy.

UŽITOČNÉ RADY

Paradajky by ste nemali šúpať ani odstraňovať semienka – obsahujú maximum chuti, arómy a živín. Výkonný mixér ich bez problémov pomelie, stačí polievku dlhšie mixovať, aby bola hladká.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 0,71 g (0,89 % denná hodnota) • tuky 0,16 g (0,18 %) • sacharidy 4,82 g (2,87 %) • kcal 21,99 (1,22 %) • sodík 184,90 mg (12,75 %) • cukor celkom 2,99 g ( 5,98 %) • EFA 0,02 g (0,10 %) • vláknina 1,00 g (3,33 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik