Hovädzie obličky v kyslej smotanovej omáčke

gastronóm 12. júna 20114,00 (1)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 300,89 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 21,72 g/19,76 g/5,79Hlavný chodDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 4 PORCIEsoľ – podľa chutisuché biele víno – 2 polievkové lyžice. l.sóda – 2 lyžice. l.vajce (žĺtok) – 1 ks.hovädzie obličky – 500 grastlinný olejmalá cibuľa – 1 ks.ocot – 150 mlnakladané uhorky – 4 ks.tučná kyslá smotana – 100 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rozrežte obličky na 4 časti, odstráňte potrubia a tuk. Vložte do misy, pridajte sódu bikarbónu a nechajte 20 minút pôsobiť. Potom opláchnite, nakrájajte na kúsky, pridajte 2 polievkové lyžice. l. soľ a nalejte ocot ďalších 20 minút.

Krok 2

Umyte obličky a nakrájajte na kúsky. Nakrájajte cibuľu na pol krúžky. V rozohriatom oleji opekáme obličky po častiach 3-5 minút. každý. Samostatne smažte cibuľu v panvici na 2 polievkové lyžice. l. zohriaty olej, 7 min. K cibuli pridáme obličky, zalejeme vínom a 0,3 hrnčeka vody, 5 minút dusíme odokryté.

Krok 3

Nakladané uhorky nakrájajte na prúžky a pridajte k obličkám spolu s kyslou smotanou a žĺtkom. Pridajte soľ, korenie a varte 5 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik