Jahodový džem

Jahodový džem

gastronóm 27. novembra 20135,00(2)Pridať k obľúbenýmzdieľaťJahodový džem K receptu

Jahody v žiadnom prípade neumývajte! Je to veľmi jemné bobule, ktoré okamžite absorbuje tekutinu so všetkými jej pachmi a nečistotami.

zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minútVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1,2 kg lesných jahôd1,2 kg cukru1 polievková lyžica. l. balzamikový ocot Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pretrieďte bobule a opatrne odstráňte všetky lesné zvyšky, listy a stonky.

Krok 2

Do hrnca alebo misky na prípravu džemu nalejeme 100 ml studenej vody a balzamikový ocot, pridáme cukor. Dajte na stredný oheň, priveďte do varu, zbavte peny a varte 5 minút.

Krok 3

Pridajte bobule. Varte podľa postupu uvedeného v recepte „Marhuľový džem s jadierkami“, štyrikrát priveďte do varu a vychladnite. Vždy varte 1 minútu, nie 3, ako marhuľový džem. Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik