Jahodový džem
gastronóm 27. novembra 2013(2)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Jahody v žiadnom prípade neumývajte! Je to veľmi jemné bobule, ktoré okamžite absorbuje tekutinu so všetkými jej pachmi a nečistotami.
zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minútVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1,2 kg lesných jahôd1,2 kg cukru1 polievková lyžica. l. balzamikový ocot Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pretrieďte bobule a opatrne odstráňte všetky lesné zvyšky, listy a stonky.
Krok 2
Do hrnca alebo misky na prípravu džemu nalejeme 100 ml studenej vody a balzamikový ocot, pridáme cukor. Dajte na stredný oheň, priveďte do varu, zbavte peny a varte 5 minút.
Krok 3
Pridajte bobule. Varte podľa postupu uvedeného v recepte „Marhuľový džem s jadierkami“, štyrikrát priveďte do varu a vychladnite. Vždy varte 1 minútu, nie 3, ako marhuľový džem. Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.