Elena Nekrašová 25. októbra 2020 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Tento recept na čerstvý alebo mrazený karfiolový kastról s paradajkami a syrom môžeme podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu. Kapustu ako obvykle pred pečením blanšírujeme v osolenej vode, pričom dávame pozor, aby sme súkvetia nerozvarili, aby bola kapusta po upečení jemne chrumkavá. Vyberte si zrelé, mäsité paradajky a vyberte si syr, ktorý sa ľahko topí.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 50 minRúraVareniePečenieRaňajkyVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoKastrólyDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 4 PORCIEkarfiol 500 gsuluguni 100 gcherry alebo veľké paradajky 7-8 ks.soľ 0,5 lyžičkyrastlinný olej 1 lyžička.vajcia 2 ks.strúhanka 2 lyžice.kyslá smotana 3 lyžice.cesnak 2 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Karfiol rozdelíme na súkvetia, opláchneme, vložíme do hrnca s osolenou vriacou vodou a varíme maximálne 5 minút, aby kapusta zostala chrumkavá. Oblanšírovaný karfiol dáme do cedníka, necháme odtiecť vodu a vložíme do vymastenej zapekacej misy.
Krok 2
Súkvetia trochu posypeme strúhankou. Nie sú použité všetky sušienky, nechajte hlavnú časť! Príprava náplne na zeleninu. Vajcia rozšľaháme, pridáme kyslú smotanu, soľ, nadrobno nakrájaný cesnak, zvyšné drvené krekry a môžeme pridať korenie podľa chuti. Kapustu zalejeme vodou a vložíme na 20 minút do vyhriatej rúry.
Krok 3
Po čakaní na určený čas vyberte formu s kapustou, položte polovice cherry paradajok alebo plátky veľkých paradajok.
Krok 4
A posypeme strúhaným syrom. Vložíme späť do rúry, aby sa syr roztopil.
Krok 5
Horúci karfiol pečený v rúre podávame s paradajkami a syrom. Dobrú chuť!