Alevtina Semenová 13. decembra 2021(4)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Recept na chutný kastról. Vhodné na sviatočný stôl.
zložitosť: ľahko Porcie: 4Hlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIEkuracie prsia 500 gcherry paradajky 12 ks.olivový olej 4 lyžice.soľ podľa chutisladká žltá paprika 1/2 ks.cibuľa 1 ks.tvrdý syr 100 gmlieko 120 mlvajce 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. Papriku ošúpeme a nakrájame na pásiky. Na olivovom oleji orestujeme 3 minúty cibuľu, potom pridáme papriku a restujeme ďalšie 2 minúty. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky.
Krok 2
Nasekané kuracie mäso a opraženú cibuľku a papriku zmiešame, podľa chuti pridáme soľ a korenie, opäť premiešame a vložíme do vymastenej formy.
Krok 3
Vajíčko rozšľaháme s mliekom. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle a spojíme s mliečno-vaječnou zmesou. Na kastról vylejeme tvarohovo-mliečno-vaječnú zmes.
Krok 4
Cherry paradajky poukladajte celé a vytlačte ich do zmesi vaječného mlieka. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov 40-45 minút, kým vrch rajnice nezhnedne.