Koláč s ružovým lososom a zemiakmi

Koláč s ružovým lososom a zemiakmi

Angelmoon 17. januára 20245,00 (2)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu

Koláč s ružovým lososom a zemiakmi môžete podávať na večeru pre svojich najbližších alebo dokonca na sviatočný stôl: jedlo vyzerá neuveriteľne krásne! Chuť je, samozrejme, tiež mimo chvály, takže určite stojí za to naučiť sa ju variť. Cesto na koláč je nadýchané a kysnuté. No, náplň pozostáva z čerstvého ružového filé z lososa a strúhaných zemiakov s pridaním malého množstva cibule. Jednoduché, však? No pripravili sme pre vás veľmi podrobný recept, aby prípravu koláča zvládol aj začínajúci kuchár.

zložitosť: ťažké Kalórie: 372,37 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 1 hodina 30 minút Použité: 16,89 g/14,42 g/44,19Výrobok z cesta: PečivoDetské menuINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍveľký žĺtok na mazanie koláča – 1 ks.čierne a biele sezamové semienka na posypanie – 1 polievková lyžica. l.Na náplň: filé z ružového lososa – 500 gcibuľa – 150 gzemiaky – 200 gmaslo – 70 gNa test:múka – 500 g + trochu viac na vyvaľkanie cestasoľ – na špičke nožamlieko – 230 mlsuché droždie – 5 gcukor – 1 lyžička.vajcia – 1 ks.rastlinný olej – 1 polievková lyžica. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte cesto na koláč. Múku a soľ preosejeme cez sito do misy. Mlieko zohrejeme na teplotu 35°C. Pridajte suché droždie, cukor a premiešajte. Nechajte 20 minút na teplom mieste.

Krok 2

Zašľaháme vajíčko a premiešame. Pridajte múčnu zmes a dôkladne premiešajte. Nalejte rastlinný olej. Vymiesime cesto a prikryjeme čistou utierkou. Necháme na teplom mieste kysnúť 1,5 hodiny.

Krok 3

Pripravte si koláčovú náplň. Z filetu ružového lososa odstráňte všetky malé kosti pomocou pinzety. Nakrájajte na malé kocky. Ošúpte a nakrájajte cibuľu. Posypeme soľou, korením a pomelieme, aby pustilo šťavu.

Krok 4

Skombinujte ružový losos s cibuľou. Pohybujte sa opatrne. Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Najprv nakrájajte na tenké kolieska, potom na pásiky. Plnka na koláč je pripravená.

Krok 5

Cesto položte na plech posypaný múkou a rozvaľkajte na obdĺžnikovú vrstvu s rozmermi asi 25 x 35 cm, po oboch stranách šikmo narežte širokými pásikmi, pričom stred nechajte široký 8-10 cm. .

Krok 6

Najprv rozdeľte zemiaky na strednú časť vrstvy, potom ružového lososa s cibuľou a maslom nakrájaným na kocky. Potom z jedného konca začnite prikrývať náplň pásikmi cesta a ukladajte ich naprieč (vznikne vám „cop“).

Krok 7

Ak chcete, môžete koláč vytvarovať do tvaru ryby. Za týmto účelom opatrne vytiahnite jeden koniec koláča, vytvorte hlavu a na opačnej strane vytvorte z cesta „chvost“.

Krok 8

Zľahka vyšľaháme žĺtok s lyžicou pitnej vody. Kúsok cesta potrite výslednou zmesou pomocou štetca. Posypeme sezamovými semienkami. Uložíme na plech spolu s papierom na pečenie.

Krok 9

Rúru predhrejeme na 190°C. Koláč pečieme asi 30 minút (ako návod použite rúru). Pred podávaním necháme koláč mierne vychladnúť.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

V koláči s ružovým lososom a zemiakmi môžete pridať najdostupnejšie korenené bylinky: kôpor alebo petržlen. Pár konárov bude určite stačiť! Zeleninu nasekajte nadrobno a zmiešajte s ružovým lososom a cibuľou.

MIMOchodom

Koláč s ružovým lososom a zemiakmi pripravený v tvare ryby ocenia vaše deti. Ale aj dospelí budú nadšení zručnosťou hostesky a jej umeleckými schopnosťami!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik